Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

The Viz Business

2019. máj. 10. - 09:00

Budapest


A38, Kortárs Építészeti Központ, Brick Visual, több helyszínen


Konferencia, kiállítás, workshop

A Viz Business konferencia legjobb üzleti gyakorlatokat és  az építészeti vizualizációs szakmát mutatja majd be. Utóbbi annak ellenére, hogy Magyarországon világszínvonalú szakemberei vannak, más digitális szakmákhoz hasonlóan mégis kevéssé ismert. Nehéz ma már olyan építészeti pályázatot elképzelni, ahol ne lenne szükség, főleg nagyobb beruházások esetén illusztratív vizualizációkra, melyek nem egyszerűen egy épület jövőbeli képét mutatják meg, hanem annak kontextusát, életét, akár jövőbeni használatát.

A történetmesélés eszközeivel ezek a képek, animációk és akár VR projektek képesek rá, hogy meggyőzzék az ügyfeleket és hogy egyfajta prototypingként lehetővé tegyék a terv változtatását a valódi kivitelezés előtt, töredék áron. A KÉK és a Brick Visual átfogó programot állított össze és két nap alatt bemutat nemzetközi gyakorlatokat olyan irodák bevonásával, mint a Zaha Hadid Architects, a holland MVRDV vagy a norvég Dark Arkitekter.

A konferencia része a mindenki számára nyitott Art of Viz Business kiállítás, ahol magyar építészeti látványtervezők mutatják be a megbízásra vagy épp saját maguknak készített munkáikat. Szombaton, a Brick Visual irodájában a demo day során gyakorlatban is kipróbálhatóak a különböző technikák, a green-roomtól a VR termékekig és némi pizza mellett egész nap vizualizációs kurzus várja az építészeket és mindenkit, akit érdekel a 3D vizualizáció.

Konferencia: 2019. május 10. – 9:00-17:00 – A38 (1117 Budapest, Petőfi híd Budai hídfő)

Kiállítás: 2019. május 10. – 18:00-20:00 – KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

Workshop: 2019.május 11. – 10:00-16:00 — Brick Visual (1036 Budapest, Perc utca 8.)

A teljes program itt érhető el.