Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Tycho//Poolside

2020. febr. 24. - 20:00

Budapest


Akvárium Klub, Erzsébet tér


Az amerikai downtempo szcéna nagy neve, a Tycho újra Budapestre érkezik. A Grammy-jelölt Scott Hansen és koncertzenekara a hamarosan megjelenő új albumot, a Weathert mutatja be Hannah Cottrell, azaz Saint Sinner vendégvokáljával megerősítve – előzenekarként pedig a Poolside játszik majd.

Hansen egyszemélyes projektjében ő felelős a billentyűsökért, a gitárért, a programozásért és a látványért. A látvány nem másodlagos: ezt a minimál zenét a szintén letisztult, természeti elemekre utaló képi világ, a koncertek alatt is futó vetítések teszik teljessé, és igazán hatásossá. Nem véletlen, hiszen Hansen a zenészség mellett fotós, grafikus, képző- és multimédiaművész is.

A Hold Tycho kráteréről elnevezett projekt neve minimális „asztrológiai zenét” takar. A hamarosan megjelenő Weather albumon azonban Hansen szerint a vokál is sokkal fontosabb szerepet kap majd, mint korábban – ezért utazik Hannah Cottrell is Budapestre. A koncerteken Hansennel fellépő zenekarban pedig Zac Brown basszusgitáron és gitáron játszik, Joe Davancens billentyűsökön és basszusgitáron, Rory O’Connor pedig dobokon.

További információ és jegyvásárlás az Akvárium Klub honlapján érhető el.