Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Wa(l)king The City #1

2020. jún. 12. - 16:00

Budapest


Placcc Fesztivál, több helyszínen


TERVEZETT MENETREND

2020. június 12. péntek 16.00-21.00

Dollár Papa Gyermekei (Ördög Tamás, Kiss-Végh Emőke): Bovary Emma újra sétál
Bovary Emma elindul otthonról, a férjétől a szeretőjéhez. Az útvonal bejárása egyben belső utazásának kivetülése is. A séta során rejtett gondolatait hallhatjuk annak rendszeres időközönként megszakított pontjain.

2020. június 14. vasárnap 15.00-20.00

Sőrés Zsolt: A Listen felülvizsgálata, amikor a város még meztelen
„Évekkel ezelőtt felkérést kaptam Max Neuhaus Listen című hangművészeti darabjának a rekonstrukciójára. Ennek nyomán a mostani pszichogeográfiai séta során (a Listen című hangsétát is újraértelmezve) a dérive segítségével néhány szituácionista vonatkozású városi helyszínt fedezünk majd fel. Ezek: a Minaret, A Kétségbeesés Építészete, a Cigánytábor és a Potlatch.”

2020. június 17. szerda 6.00-11.00

Ziggurat Project (Sarlós Flóra Eszter, Kovács Emese): Invisible Traces
Nincs többé érintés? Fizikai és mentális egészségünk megóvása érdekében napi 8-15 ölelés javasolt, hiszen a fizikai érintés csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert. Az újonnan kialakult helyzetben azzal óvjuk meg egészségünket, hogy nem érintjük meg egymást!? Milyen hatással van ránk ez a távolságtartás? A két táncos-alkotó performatív sétájának középpontjában a fizikai izoláltság és a szociális intimitás, érintés fontossága áll, melyet mindannyian újraértékelünk jelenidőszakban. A város két különböző pontjából induló táncos mozgása nyomán láthatatlan útvonal szövődik. A test mindenre emlékezni fog: az érintés vagy az érintés hiánya láthatatlan nyomokat hagy.

2020. június 22. hétfő 16.00-21.00

Stereo Akt (Boross Martin, Tara Khozein): PROvision
„Unatkozol otthon, de mégsem szeretnél kimozdulni? Le kellett mondanod a nyaralásod? Ne pazarold az időd még egy Netflix sorozatra, inkább csatlakozz egy felejthetetlen városi sétára, méghozzá az otthon melegéből! Az URBAN VISION VIRTUAL REALITY™ csomagnak köszönhetően (amely egy forradalmi VR szemüveget és személyre szabott audio guide-ot is tartalmaz) átérezheted Budapest lüktető pulzusát, miközben a nevezetességek árnyékában felfedezheted a turistacsoportok elől rejtve maradt ékköveit is.”

2020. június 24. szerda 17.00-22-00

Somló Dávid: Kicsengetés
„Nekem az elmúlt időszakban a legnehezebb az a fókuszálatlan állapot volt, ami az életem eseményei feletti kontrollom elvesztése váltott ki. Ezért a sétámra egy precízen követhető, folyamatos meditatív figyelmet igénylő feladatot választottam magamnak. Lassan sétálva, 5 órán keresztül fogok csengetni egy előre pontosan meghatározott belvárosi útvonalon. A séta során 5 különböző hangú csengőn fogok felváltva játszani, míg a ruhámba rejtett hangszóróból, kitartott, hömpölygő hangok kísérnek, megváltoztatva a városi hangképet. Húzom magam után a hangot, mint a csiga a nyálát.”

A művészeti mikroeseményeket a PLACCC Fesztivál Facebook-oldalán lehet online követni, a Placcc Fesztivál és az IN SITU honlapján pedig utólag megtekinteni.

A Facebook-esemény itt érhető el.