Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Szórakozás és kultúra egy helyen

Gödör Klub – Budapest

Gödör Klub logoA fővárosban egymást érik a különféle szórakozóhelyek. A választék ugyan tényleg nagy, mégis kevés olyan hely akad, ahol valóban érdemes kikapcsolódni. Jó példa erre a Gödör Klub, ahol a bulik, koncertek, kiállítások és fesztiválok mellett számos egyéb kulturális program várja azokat, akik bírják a rossz csapolt sört.

A Gödör Klub 2002 óta a kulturális szórakozás kifejezés egyik legfőbb megtestesítője a fővárosban. A központot a Gödör Klubért Kulturális Egyesület tarja fenn, amelynek célja a klub kulturális és művészeti tevékenységének támogatása, kulturális rendezvények, művészeti események és programok szervezése, valamint a bekapcsolódás az európai kulturális és művészeti vérkeringésbe.

Az évek során a Gödör sokat fejlődött és mára a laza, de minőségi szórakozásra vágyó fiatalok találkozóhelye lett, emellett pedig Budapest egyik legkellemesebb atmoszférájú, félig szabadtéri szórakozóhelyévé vált. Értékes központ, amely számos hiánypótló eseményt és programot karol fel. Szinte minden este koncertek, rendezvények várják itt az érdeklődőket, ám gyakran ad helyet kiállításoknak is. Ezek mellett pedig gyakori fesztiválhelyszín.

A terasz

Természetesen a Gödör az egyetemisták kedvelt szórakozóhelye. Majd minden este talál itt kedvére való programot a budapesti fiatal. Mivel a város szívében van, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. Persze nem csak sötétedés után ütheti el itt az időt a vendégsereg. Egy-egy ellógott óra az egyetemen, és a hallgató máris a Gödör kávézójában találja magát. Könnyű rászokni a laza hangulatra és a jó muzsikára. Persze kell a friss levegő és a mozgás, így az „egészséges életmód” jegyében nyílt itt egy biciklikölcsönző is. Miután visszaértünk a kerékpártúráról, a klub fölötti teraszon pihenhetjük ki magunkat, ahol nyáron különösen jól esik a hideg sör. Itt azonban csúszik egy kis hiba a gépezetbe. Aki csak a teraszon fogyaszt italt, az nem használhatja a klub mosdóját, mert oda belépni csak jegy ellenében lehet. Átmeneti megoldást jelentenek a közelben elhelyezett mobil WC-k, de ezekkel kapcsolatban egyre több kritika éri a klub vezetőségét. Szerencsére most, hogy megjött a hideg, a terasz bezárt, így egy picit lecsendesedtek az indulatok. Reméljük, jövő tavaszra megoldódik a helyzet.

A Gödör télen

A legjobb bulik természetesen mindig péntek és szombat este vannak. A koncertekre ajánlatos a jegyeket jó előre megvenni, mert a helyszínen nem értékesítenek. Sorban állni azért általában kell egy kicsit, főleg akkor, ha nívós előadó lép fel. Egy „átlagos” hétvégi Gödör buliba a belépő úgy 800-1500 forint körül mozog, de előfordul olyan időpont és jegyszedő kombináció, amely révén ingyen is bejuthatunk.

A parkolás mindig kényes téma, de ez nem a klubnak, hanem a városnak róható fel. A belvárosban olcsón parkolni nehéz, de parkolási törvény ide vagy oda, még ma sem lehetetlen. Fizetős parkoló pedig természetesen található a Gödör Klub alatti mélygarázsban, a József Attila utca felőli bejáratnál. A parkolási díj egységesen, a hét minden napján 0-24 óráig 500 forint óránként, a szemfüles sofőrök a taxisokat követve azonban pár sarokkal odébb, a Nádor téren állnak meg, ahol a parkolás nyolc után ingyenes. Máris megspórol az ember jó pár ezer forintot, ami az esti buliban igen-igen jól jön, erről megbizonyosodhatunk, ha rápillantunk a Gödör itallapjára.

Gödör Klub

Az italokat illetően a választék széles: többféle csapolt sör, forralt bor, több oldalnyi koktél… és émelyítő, hasító, szúró, fájó másnaposság vasárnap reggel. Az italok minősége sajnos nem arányos az árukkal. Sokatmondó, amikor a pultos közli veled: “Ha jót akarsz magadnak, nem kérsz csapolt sört”. A programok viszont mindig tartalmas szórakozást ígérnek, a jó hangulat pedig garantált.

Gödör Klub, 1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér.