Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Zümmögő paripák felvonulása

Motoros felvonulás a Harley Davidson Open Road fesztiválon

Felvonulás

Motorzúgástól és melegtől vibráló levegő, benzingőz, tömeg és megszámlálhatatlanul sok járgány. Idén is ez volt a mérlege az Alsóörs és Aszófő között minden évben megrendezett Harley-körtúrának.

Az alsóörsi Európa Kempingben június 8-12. között zajló 12. Harley Davidson Open Road Fesztivál csúcspontjaként aposztrofált felvonulás idén is sikeresnek bizonyult, ugyanis a verőfényes napsütésben becslések szerint ötezer motoros dübörgött végig a kijelölt 55 km-es part menti útszakaszon, bizonyítva a járgányok teljesítményét a közönség nagy örömére. A résztvevők a távot 2-2,5 óra alatt teljesítették, amely csupán kisebb, de annál élménytelibb kiruccanást jelentett az általában hosszabb túrákra berendezkedő fesztiválozóknak.

Felvonulás

A Balaton északi partján található kisvárosból induló össznépi dzsembori a déli harangszóval egy időben startolt, az adrenalinszint emelkedésével egy időben a motorosok dudálásba, kövér gázfröccsözésbe és áttörhetetlen útzár építésébe kezdtek. Egymás mellett haladva elfoglalták valamennyi sávot, helyet sem hagyva más járműnek. Az első perctől kezdve kattogtak a fényképezők, forogtak a kamerák. Az út szélén állók népes tábora megtett mindent annak érdekében, hogy megörökítse az évente egyszer látható sok furcsasággal és különlegességgel megáldott harminc perces motorfolyamot. Sok helyen zászlókkal, üdvrialgással is buzdították a motorosokat.

Felvonulás

Természetesen a vasparipák tulajdonosainak és utasainak több sem kellett. Menet közben folyamatos dudálással, vészvillogózással, motorbőgetéssel, pacsizással és integetéssel köszönték meg a rájuk irányuló figyelmet. Motoros szlenggel élve: húzták a közönséget, bevonva őket a színes cirkuszba.

Felvonulás

A felvonulás forgataga, amely igazi parádét varázsolt a nyárba, Alsóörstől Tihanyig, majd a tihanyi kitérő után Aszófőig a 71-es főúton haladt. A résztvevők az aszófői forduló után a hegyoldalban végighúzódó “Római úton” tértek vissza Balatonalmádi nyugati széléig, ahonnan egy újabb fordulóval már a kemping felé vették az irányt.

Felvonulás

A szombati parádé kapcsán érdemes említést tenni arról, hogy a tekintélyt parancsoló Harley Davidsonok mellett a humoros és az extrákkal feltuningolt járgányok is nagy számban szerepeltek, ezzel is reprezentálva a motoros társadalom összetartását és sokszínűségét. A megújult arculat és név tehát nem csak a régi motorosoknak kedvezett, minden kategória megtalálta a helyét a felvonuláson. A figyelmes szemlélődők olyan igazi csemegéket is láthattak a rengeteg gyorsasági motor és chopper között, mint amilyen hazánkban a Pannónia, az ETZ vagy a Simson Schwalbe. És akkor a quadokról, robogókról, crossmotorokról, Trike-okról és különféle furcsa szerkezetekről nem is beszéltünk.

Harley Davidson Open Road Fesztivál, alsóörsi Európa Kemping, 2011. június 8-12.