Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Te szereted?

Kexx Feszt – Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál 2013 (beharangozó)

Augusztus első hétvégéje a fülledt nyári időjárás mellé a Kexx Fesztivált is elhozza az underground hip-hop kultúra szerelmeseinek. A még mondhatni kamaszkorban járó rendezvény idén is minőségi programokkal, extrémsport versenyekkel, változatos koncertekkel és graffiti jammel várja a fesztiválozókat a hajdúböszörményi Fürdőkertben.

A fesztivál védjegyét dualitása adja: könnyűzenei koncertek és extrémsport versenyek. A program struktúrája alapvetően idén sem változik a korábbi évekhez képest. A hajdúböszörményi HEXE Skateparkban zajlanak majd a gördeszka, BMX és a korábbi évekhez képest újdonságnak számító görkori versenyek, illetve jamelések, hiszen a pálya használata mindenki számára adott.

A verseny alapelve is maradt a régi: két kategóriában indulhatnak a résztvevők, azaz profi és amatőr szinten mérettethetik meg tudásukat. Ugyanakkor idén inkább napi lebontásban rendezik meg egy-egy sportág versenyét, így csütörtökön zajlik majd az inline (görkori), pénteken a gördeszka és szombaton a BMX. Nem marad el természetesen az In Flames Graffiti Jam sem, ahol a magyar graffitisek meghívásos fújása lesz látható, valamint a streetball mérkőzések sem hiányozhatnak, de mindezeken túl még break jammel is bővült a paletta.

A Skateparktól könnyen megközelíthető a Fürdőkert Ifjúsági Szabadidőközpont, ahol három színpad várja a fesztiválozókat. A korábbi évekhez hasonlóan színvonalas line-uppal készülnek a szervezők. A hazai előadók névsorában megtaláljuk például a Kilakikittet, a Funktasztikust, Sub Bass Monstert, a Hősöket és az Irie Maffia formációt. A nemzetközi vonulatból pedig Gavlyn (USA), a mindössze huszonhárom éves rapper bakfis készteti majd csápolásra az összegyűlteket. Zenéjére alapvetően az old school, a hetvenes évek funk zenéje és a spoken word volt hatással. Továbbá gyakori számaiban a jungle vagy a drum ‘n’ bass elemeinek felbukkanása.

 Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy tanácsos az augusztust Hajdúböszörményben kezdeni. A baráti áron vásárolt belépőért (amivel ingyenes a sátorhelyek használata is) eddig mindig azt kaptuk, amit vártunk: a körülményekhez képest korrekt szervezést, átütő zenei palettát, fergeteges hangulatot. Ezt bizony hiba lenne kihagyni.

Kexx Feszt – Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál, Hajdúböszörmény, Fürdőkert, 2013. augusztus 1–4.

A fotók forrása a HB City In Flames Graff Jam és a Kexx Feszt Facebook-oldala.