Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Késelős party hard

Strand – Nagyon Zene Fesztivál 2014, 2. nap

Két nap után már alig él a fesztiválozó. Ennek ellenére együtt tombol a Warlockkal anélkül, hogy szörnyeteggé változna. Megérte kilátogatni a Strand 2. napjára is, hiszen olyan közkedvelt bandák léptek színpadra, mint a Punnany Massif vagy a Kiscsillag. Estefelé pedig következhetett a „Kés Party”. S hogy megsérült-e valaki? A folytatásban kiderül!

A 2014-es Strand – Nagyon Zene Fesztivál 2. napját a The Grand Mexican Warlock (furcsa) nevű zenekar fellépésével kezdtük. A 2008-ban alakult banda alapvetően rockot játszik, de ennél azért jóval szerteágazóbb a műfaj, amit képviselnek. A Losses című számuk természetfeletti erőket is mozgósíthatott a koncerten, mivel valósággal megbabonázta a rajongókat a dal. Sajnos csak félórát maradhattunk az OTP Junior Színpad előtt, mert négytől a Carbovaris bulija kezdődött, amelyen úgy éreztük, érdemes ott lennünk. A srácok a brit gitárzene stílusára hajazó számaikkal 2010 nyarán megnyerték a WAN2 tehetségkutatót, így felléphettek a Sziget Fesztivál A38-WAN2 Színpadán, továbbá jelöltek voltak a tavalyi Nagy-Szín-Pad versenyen és a Viva Cometen is. Gyors ütemben ível tehát felfelé a Carbovaris csillaga, s természetesen a koncertjükben sem csalódtunk: Ármin nagyon szépen énekelt, a csapat lelkesedése pedig ránk is átragadt, így remek hangulatban folytattuk a Strandolást.

A Carbovaris után az Anna & the Barbies zenekar koncertjére voltak a legtöbben kíváncsiak, amely délután öt órától kezdődött az OTP Junior Színpadon. A tőlük megszokott látványos show-val lépett színpadra Pásztor Anna és csapata, s ha lehet egy szubjektív megjegyzésem, maga az előadás nem volt átütő, néhol hamis is volt Anna hangja, viszont az Álmatlan című dalt mindenki vele együtt énekelte. Ezt követően jött a délután legjobban várt előadója, Dub FX. Néhány évvel ezelőtt a VOLT Fesztiválon már tomboltam a koncertjén, de az ausztrál utcazenész fenegyereket nem lehet megunni. Elképesztő volt megtapasztalni, ahogyan a a tömeg ugyanúgy átérzi a Flow vagy a Love Someone című számot, ahogyan te.

Közben kicsit tüzetesebben szétnéztünk a fesztivál helyszínén, s arra lettünk figyelmesek, hogy sportolásra is lehetőségünk van: lehet kosarazni, falat mászni a Strandon. Láttunk sárkányt eregető családokat és fürdőző embereket is (sajnos a rossz idő miatt eddig nem volt kellemes a Balatonban fürödni). Örökre szóló élménnyel lehetett gazdagabb, aki a fesztiválozók feje fölött végigcsúszott egy magasban lévő drótkötélen. A civil sátrak közül a Smile nevű placc jött be nekünk leginkább, hiszen az ott tevékenykedő önkéntesek gondoskodtak a vidám hangulatról, s többek között ingyen öleléssel is szolgáltak. (Körülbelül félórával később egy csapat tizenéves csaj vadászott apróra, amelyért cserébe ölelést és hatalmas mosolyt kínáltak.)

Este fél kilenc körül az Intim Torna Illegál kezdte meg a koncertjét az OTP helyszínén, a Punnany Massif pedig a Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpadon. Természetesen az utóbbira voltak a legtöbben kíváncsiak, majd’ húszezren csápoltak a pécsi rapcsapat buliján. Még soha nem voltam egyetlen koncertjükön sem, így elképesztő volt látni, hogy ennyi embert érdekel egy magyar zenekar fellépése. (Még brazil srácok is tomboltak a Punnany számaira.) Őket követte a 2. nap húzóneve, az elektronikus zenét játszó duó, a Knife Party. Sajnos csak Gareth McGrillen jött el, a Pendulum frontembere, Rob Swire kimaradt a jóból, ám így is elég beteg buli kerekedett ki. Az Internet Friends című dallal a Strandolók is kaptak egy fricskát a netfüggőséghez és a szociális érzékenységhez kapcsolódóan. Ja, tudtommal nem sérült meg senki a bulin. Éjféltől a Kiscsillagé volt a főszerep. Ezen a koncerten is annyian maradtak az OTP Junior Színpadon, mint a „Kés Party”-n. Lovasiék ismét kitettek magukért, ezt a fellépést is „örökre a szívembe zártam”.

Ludmilla fellépése volt még hátra, aki az általában kevésbé látogatott Rézangyalos helyszínen verette velünk. Fáradtság ide vagy oda, elég sokan maradtak fenn a hajnali órákra, pedig már a 2. nap vége felé jártunk. Ezután még nagyobb pihenésre lesz szükségünk, hogy bírjuk a 3. napon fellépő John Newman koncertjét.

Strand – Nagyon Zene Fesztivál, 2. nap, Zamárdi, 2014. augusztus 22.

A fotókat Szemerey Bence és  Filin ‘aliYO’ Ilia készítették.