Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Újra eleven a Hold?

FEZEN 3. nap

img_1388Elázott és csalódott arcokat láttunk a FEZEN utolsó napján, melynek fő attrakciójául Ákos turnézáróján kívül kétségtelenül az Eleven Hold újraalakuló koncertjét szánták. A várakozásokkal ellentétben igen kevesen vettek részt a zárónapon, és ők is inkább kijöttek a zenei sátorból, minthogy befelé haladtak volna. A Žagar pedig egész egyszerűen nem jött vissza…

Eleven holt

 „Az új énekes gáz, a számokat nem ismertük, szomorú vagyok” – nyilatkozta az egyik rajongó az Eleven Hold koncert után. A csalódott résztvevő azt is elmondta, hogy Nap (Török-Zselenszky Tamás, az együttes korábbi énekese, aki azóta szólóban és önjelölt költőként nyomja) nélkül az együttes semmit sem ér. Majd dühösen kántálni kezdte a népszerű, napfelkeltét váró gyermekdal első versszakát. Más is osztotta az elkeseredett rajongó véleményét, a látogatók többsége leverten vonult ki a sátorból. „Próbálkozásnak jó volt, majd belejönnek, várjuk az új lemezt, reméljük jól sikerül” – osztotta meg velünk reményeit egy raszta pár.

Az Eleven Hold

Moller Zsolt, a Csillag Születikből ismert új énekes őszintén elmondta, félt színpadra állni Zselenszky “árnyékában”. Tartott a sikertelenségtől, de bízik benne, hogy „meg fogják szokni” az új hangot és arcot a színpadon. Végső soron a tegnap estét is sikeresnek értékelte, hiszen tény: sokan jót buliztak, a végén pedig megtapsolták az új formációt. A zenekar számolt a fél sikerrel és a szkepszissel is. „A név meghagyása a zenekar döntése volt, így talán könnyebb lesz újraindulni. Bízunk benne, hogy az új együttes is elnyeri a közönség tetszését. Mindenesetre nem adjuk fel, dolgozunk, pörgünk, koncertezünk és jön az új lemez is. Hogy pontosan mikor, az még kérdéses, mindig új időpontok merülnek fel, de az biztos, hogy Mikulásra megjutalmazzuk a “jó gyerekeket.” – nyilatkozta izgatottan Zsolt, aki azt is elmondta, hogy a YouTube-ra (ahova „szoktatás” végett a jövőben egyre több szám fog felkerülni) feltöltött videójukhoz várják a visszajelzéseket. Eddig egyaránt kaptak hideget, meleget.

Szegény Ákos…

…kénytelen volt megtapsoltatni magát székesfehérvári rajongóival a Viva Cometen elszenvedett súlyos szégyene után, ami SP-vel szemben érte. Tudniillik idén a hagymányosan Ákosnak ítélt “Legjobb férfi énekes” díjat az ifjú titán szorongathatta a kezében. Igaz, Ákos annak is örült, hogy valaki még férfinak nézi, jóllehet a folyamatos megújulásból él. Senkit sem érdekelne, ha ugyanabban a kosztümben (mint pl. Pataki Attila) nyomná évek óta, mindig ugyanúgy, ugyanazt énekelve. Most is egészen keményre gyúrt formában tálalta elénk közhelyeit a magát újabban pocakos Travoltának álcázó énekes. A technika mobil volt és költséges . Fényeket, füstöket, LCD-t hozott magával az örökifjú sztár és zenekara, így – ahogy szokták – kitűnő, minőségi koncertet adtak a szakadó eső ellenére kitartóan csápoló törzsközönségnek. „Mi csak az Ákos miatt jöttünk, nagyon tetszett, nagyon örülünk neki és szégyen, hogy SP kapta a díjat. Különben ki is az?” – tette fel a kérdést egy középkorú rajongó.

Gumicsizma kellett volna

Fotós kollégámmal még a Tankcsapda koncert előtt kénytelenek voltunk elhagyni a terepet: átáztunk, és lassan az egész fesztiválhelyszín víz alá került. A közlekedést a látogatók a taposáson kívül másra már nem alkalmas sörpadokon oldották meg. Ösvényt építettek belőlük a büféig…

img_1424

[smooth=id:16;]

Hozzászólások

  1. Nem szoktam így kekeckedni (nem ÍGY szoktam kekeckedni, de ez azon ritka esetek egyike, mikor szerintem a cím+első mondat első fele még sokkal kiválóbban lefedhette volna a vélt élményt:

    “Újra eleven a Hold?
    Elázott és csalódott arcokat láttunk a FEZEN utolsó napján.”

  2. Azért Ákost nevezni a FEZEN2010 fő attrakciójának kicsit erős…
    Ott volt pl a Uriah Heep is 😉
    és még mások…

A hozzászólások le lettek zárva.