Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Itt az ősz, de mi a trendi?

Irány az ősz! Debrecen, Fórum bevásárlóközpont

Women SecretIrány az ősz!” jeligével rendezett két hétvégés divatshow-t a debreceni Fórum bevásárlóközpont. A modellek a hat nap alatt közel 30 üzlet kollekcióját mutatták be, amelyek nemcsak ruhákból álltak, hanem cipőkből, szemüvegekből, táskákból és ékszerekből is.

Már a rendezvényt megelőző napokban észlelhették a Fórumban nézelődők, hogy nem szokványos vásárlásban lesz részük október említett két hétvégéjén, hiszen mindenhol az „Irány az ősz!” feliratot láthatták, és olyan helyen is találtak kirakatokat, ahol máskor nem. A kihelyezett standoknál lehetett divattanácsadók javaslatát kérni az idei trenddel kapcsolatban, sőt őszi bőrápolási praktikákat is kaphattak az arra kíváncsiak. A bemutatókon az elegáns, sportos, nőies, hivalkodó, visszafogott, de még az alvó viseletek is reflektorfénybe kerültek. Az épület mínusz szintjén egy hangulatos, őszi parkot megidéző színpadot állítottak fel, ahol igazán jól érvényesültek a bemutatott darabok. A Stílus Divat Stúdió modelljei közvetítésével a ruhák szinte életre keltek: lenyűgöző akrobatikus trükkök, koreográfiák adtak még több díszítést a kollekcióknak.

Women Secret 2

A hat nap alatt összesen 14 produkciót szerveztek a sikk jegyében, és minden alkalommal érdeklődők sokasága okozott „forgalmi dugót” a szinten. Többek között a Zara, Magenta, Budmil, Jeans Club, New Yorker, Promod, Benetton, Saxoo, Springfield, Woman’s Secret darabjait csodálhatták a látogatók. A Papp Optika Szalon pedig szemüvegeit népszerűsítette. A Debreceni Művészeti Akadémia növendékei is igyekeztek „trendre hangolni” a járókelőket, akik számára személyre szabott szín-, minta- és fazonajánlatot készítettek. A Luxura szépségstúdió kozmetikusai az aktuális sminkeket, arcbőrkezeléseket ismertették. Minden adott volt, ami egy trendi, csinos és egyáltalán nem búskomor őszi időszakhoz kellett.

Papp Optika Szalon

Nézzük, hogy milyen jellegű ruhák, motívumok, szabások adják 2010 őszének arculatát! A színpaletta skálájáról a barna, szürke, kék árnyalatai a dominánsak, de az örök fekete, és a tavalyról megmaradt lila holmik még ugyanúgy uralhatják jövőre is gardróbunk vállfáit. A pulcsik, kabátok és ingek most kockás-, csíkos-, párduc- és virágmintákban lesznek divatosak. A női felsők közül a hosszítottak, a tunikák kerülnek előtérbe. Külön hangsúlyozandó, hogy egyre több üzletben jelennek meg a mellények és a masnis ingek a hölgyek számára. A nadrágok terén a divat halhatatlan darabja, a farmer hódít. Ezenkívül a szűkszárú csizma-, cica-, szövetnadrágok lettek népszerűek a butikokban. Ugyanakkor újra visszajött az iskolai egyenruhát idéző skótkockás szoknyák időszaka, amelynek – rövidségük miatt – leginkább a férfiak örülhetnek. Kötött, hosszú ruhák emelik ki a nők idomait, testhez simuló, sztreccs anyagú öltönynadrágok pedig az urakét. Tehát a sztreccs és a farmer mindenképp hangadó lesz, továbbá a csipke, gyapjú, posztó, pamut és latex is alapanyagul szolgál.

Springfield

Kiegészítők közül alapdarabnak számít a sál, szabadban a sapka vagy kalap. A merészebbek motoros kesztyűt is húzhatnak, ami egy maxi táskával lesz igazán nyerő. Persze a lábbelikről sem feledkeztek el a szervezők: a modellek a RENO cipőbolt kincseit vonultatták fel ötletes, Hamupipőke világát idéző öltözetben. A hosszú és rövid szárú, a lapos és magas sarkú csizma egyaránt sikkes marad a hosszú, hegyes orrúval ellentétben.

RENO

A bevásárlóközpont egyáltalán nem az őszhöz társított rezignált, borongós hangulatot sugallta. Az emberek és az ajtóban álló eladók mintha kaptak volna a show-tól valami megmagyarázhatatlan pluszt, amivel újult erővel folytathatták munkájukat. A bemutató végével ezt a „többletenergiát” sokan próbálták megosztani társukkal, kísérőjükkel, de rájöttek, hogy a szavak szűkössége miatt ezt muszáj letudniuk egy „Jó volt!”, „Ez nagyon tetszett!” mondattal. Ennyivel elintézve, de mégis kellemes érzésekkel ment mindenki a dolgára.

Divatbemutató finálé

Irány az ősz!, Debrecen, Fórum bevásárlóközpont, 2010. október 8. és 15. 16:00, 18:00, október 9. és 16. 14:00, 16:00, 18:00, október 10. és 17. 14:00, 16.00

A fotókat a szerző készítette.

Hozzászólások

A hozzászólások le lettek zárva.