Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Még mindig Sterbinszky

sterbinszky_001Sterbinszky Károly neve fiatalok ezrei számára a „DJ” szó hazai megfelelőjét jelentette néhány évvel ezelőtt, de jelentősége a hazai mainstream partykultúrában napjainkig tagadhatatlan maradt. Kiforrott lemezlovas-technikája miatt nevét évről évre, állandó jelleggel a legjobbak közt említi a szakma.

Sterbinszky húszas évei közepétől, vagyis 1998 óta tartozik Magyarország DJ-élvonalába, de mostanra nemzetközi szinten is megbecsült lemezlovassá nőtte ki magát. Saját szerzeményeit, remixeit, bootlegjeit, mash-upjait olyan külföldi nagyágyúk játsszák rendszeresen, mint Tiesto, Shah, Carl Cox, Judge Jules, Ferry Corsten vagy épp Jaytech. Nem véletlen tehát, hogy rendszeres fellépő vendég a keleti régió országai mellett az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban és Svájcban is.

090528sterbinszky

Friss szerzeményei megjelennek a Beatporton és minden jelentős legális letöltőoldalon. Egyórás mixei szerdánként 21 és 22 óra között rendszeresen szólnak a ROXY Rádió 96.4-es hullámhosszán. Élő fellépéseinek felvételei elérhetők a népszerű partiportálokon, legelvetemültebb rajongói így mindig képben vannak, hogy éppen milyen egyedi szettre számíthatnak a lemezlovas legközelebbi buliján. Sterbinszky személye éppen attól érdekes, hogy mindig tud újat mutatni, közben viszont a korábban bevált hangzásvilághoz tartozó hangulat átmentésére is képes. Sikeréhez hozzájárul, hogy szettjeinek jelentős része mindig saját dalok, remixek vagy exkluzív felvételek sorozatából áll össze szerves egésszé.

sterbinszky

Sterbinszky munkásságát négy aranylemezzel, MAHASZ Aranyzsiráf-díjjal, illetve több ízben „Az év DJ-je”-díjjal jutalmazták. Bár sikere gyakorlatilag 2000-es Discography című albuma óta töretlen, s napjainkra az általa képviselt hangzásvilágot a tizenévesek közül már kevesebben preferálják, még jócskán akadnak rajongói a legfiatalabb generáció képviselői között is.

Egyik legfrissebb zenei megjelenése a Ballantine’s felkérésére a közelmúltban készített My Impression című szám – amely Bencsik Tamara közreműködésével jött létre – sajnos nem hozza magával a klasszikus Sterbinszky-élményt. Ha kinőttünk a középszerű vokális elemekkel dúsított „tinidiszkó” hangzásvilágból, akkor a csalódás elkerülése végett inkább meg se hallgassuk. Az ilyen apró ballépések ellenére is tagadhatatlan azonban, hogy az elektronikus zenén szocializálódott huszonévesek és a harmincasok sok felejthetetlen buli emlékét kapcsolják a nevéhez, és fellépései még most is magas színvonalat képviselnek.

Sterbinszky állandó résztvevője az összes jelentős hazai, és több európai fesztiválnak. Az elektronikus tánczenei vonal sikerei mellett ezrek látogatják a nevével fémjelzett „Classic House” partikat is, a budapesti STUDIO bulijait, ahol igazi house és trance időutazás részesei lehetnek a klasszikus elektronikus zene rajongói. Ide kattintva meghallgathatjátok Sterbinszky több mint két órás classic szettjét, amely minden szónál többet mond el szakmai kvalitásáról, már amennyiben némileg otthonosan mozgunk az elektronikus zene fősodorbeli vonalán.