Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Alter, Jamaica és retropop

Tavaszi Egyetemi Fesztivál – 1. nap

Ladánybene 27Lezajlott a Tavaszi Egyetemi Fesztivál első napja Pécsett. A nulladik nap pörgését követően tovább fokozódott a hangulat az Expo Center területén, ugyanis változatos programok várták a látogatókat szerdán. Egyebek mellett különböző szabadtéri játékok kipróbálására, bulifrizura-készítésre és a helyi civil egyesületek tevékenységének megismerésére is lehetőség nyílt.

A TEF első napja zökkenőmentesen zajlott: a látogatók várakozásainak megfelelően immár mindhárom helyszín üzemelt, így mindenki megtalálhatta a számára érdekes kikapcsolódást. Az elektro színpadon a dj-ké, a pajta színpadon az autentikus, hangszeres zenéé volt a főszerep, míg a folyékony kenyérrel és egyéb munícióval való ellátást a gasztrosátor biztosította.

Intim Torna Illegál

Az élőzenei nagyszínpadon a Pécs R és a Borbazár kezdett. A két zenekar egy egyetemi tehetségkutatót követően kapott lehetőséget arra, hogy bebizonyítsa rátermettségét a nagyközönségnek. A korai időpont miatt kevesen voltak kíváncsiak rájuk, így maroknyi néző mellett csaptak a húrok közé. Az amatőr csapatokat követően a Carbonfools és a Compact Disco produkcióját élvezhette a közönség. A ritmusos előadások már több embert vonzottak, könnyed bulizós hangulatba hozva a jelenlévőket.

Intim Torna Illegál

A tömeg egyre nőtt, a féktelen mulatozás azonban csak az Intim Torna Illegál koncert első hangjait követően kezdődött. A hallgatóság tombolt az inkább klubkoncertes zenekar muzsikájára. Az MR2 Petőfiből is jól ismert Hipnotizőr Királyt a közönség teli torokból egyszerre üvöltötte. A banda frenetikus hangulatot teremtett, és ezáltal sikeresen teljesítette a küldetését, hiszen új albumát, a Cirkuszt hitelesen és szórakoztatóan tálalta a közönségnek.

Ladánybene 27

Az őrületet követően nyugisabb vizek felé evezett a TEF élőzenei nagyszínpada. Az Intim Torna Illegál után a reggae fenegyerekei, a Ladánybene 27 tagjai vették át a stafétabotot. A lazulós dallamok a hideg ellenére messzi tengerparti tájakra kalauzolták a teremben lévőket. Utánuk Dj Spané volt a főszerep. A lemezlovas retro-videodiszkót varázsolt a nagyszínpadra, s így fűtötte a hangulatot az est fénypontjáig, az Ámokfutókig. A közönség csápolt az elektronikus színezetű dallamokra, és sikítozva várta a Szomorú Szamuráj érkezését.

Ámokfutók

Amikor Kozsó és énekes/táncos segítője, Kíra a deszkákra lépett, a csarnok szinte felrobbant: a koncert alatt kialakult “90-es évekbeli retrohangulatot sokan magukénak érezték, és együtt énekelték az egykor népszerű slágereket az előadóval. Kozsó magával ragadta a jelenlévőket. Ezt bizonyítja, hogy a közönség tagjai folyamatosan tapsoltak, hajlongtak, táncoltak az énekes hívó szavára. A fergeteges bulit az Ámokfutók saját videósai is megörökítették. Ezeket a felvételeket a rajongók a legnépszerűbb közösségi portálon láthatják majd viszont a későbbiekben. A meglepően jól sikerült produkciót követően Dj Span tért vissza a lemezjátszók mögé, hogy kielégítse a továbbra is partizni vágyók igényeit.

Kozsó

Tavaszi Egyetemi Fesztivál – 1. nap, Pécs, 2011. május 4.

A fotókat Taragyia Tomiszláv készítette.