Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kirobbanó zárás

Tavaszi Egyetemi Fesztivál – 3. nap

Parov StelarMinden igényt kielégítve zárult szombat hajnalban a Tavaszi Egyetemi Fesztivál a pécsi Expo Centerben. Az utolsó napon a szokásosnál is nagyobb embertömeg és programkínálat töltötte meg a rendezvényközpontot. Többek között a Parov Stelar és a Space Inhalerz villantott nagyot az este folyamán.

A TEF utolsó napján is számos izgalmas produkció kápráztatta el a közönséget. Ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb a Csőke Renáta Quartet volt. A lovári balladákat feldolgozó együttes izgalmas színt hozott a Pajta Színpad életébe. Zenéjük varázslatos, a messzi keletet és a chill out stílus nyugalmát egyaránt felidéző muzsika. Élvezettel hallgatta őket minden jelenlévő – le a kalappal előttük.

TEF

Az élőzenei nagyszínpadon a Broken Smile zenekart érdemes kiemelni a kora délutáni kínálatból, amely az előző napok azonos időpontban játszó bandáihoz hasonlóan az egyetemi tehetségkutató révén jutott fellépési lehetőséghez. Az összeszokott és a pécsi zenei életben már ismert társaság modern metál hangzással hipnotizálta a közönséget. Az énekesnő hangjának köszönhetően kellemes Evanescence hangulatot teremtett az  If you don’t have affordablehealth.info by January 1st, 2014 or obtain an exemption you will be charged a per month fee on your yearend federal tax returns (the fee is 1/12 of the yearly fee per month). együttes.

TEF

A Pajta Színpad másik kiemelkedő produkciójának Roy és Ádám koncertje számított, akik szinte „szétrúgták” a ponyvasátor oldalát, olyan hangulatos bulit csaptak. Zenéjükkel betöltötték a sörsátrat, érdemes volt meghallgatni őket.

Parov Stelar

Az este folyamán egyre többen érkeztek az Expohoz: a Parov Stelar Band koncertjén már körülbelül 3000 fő tombolt a rendezvényközpont területén. Az osztrák csapat hihetetlen színpadi show-val kápráztatta el a Zsolnay-terem közönségét. Az élő hangszerek jól kiegészítették az elektronikus hangzást, az énekesnő hangjáról nem is beszélve, amely bársonyosságával betöltötte a termet. Emellett egy komplett színházi előadás részévé is vált a közönség, hiszen a zenészek korhű ruhába bújva adták elő szerzeményeiket. A jelenlévők nem szabadulhattak az elektronikus swing/jazz vonzásából. Bár elég valószínű, hogy nem is nagyon akarództak távolodni tőle, inkább végigtombolták az egészet. A zenekar bűverejét bizonyítja, hogy a közönség kétszer tapsolta/fütyülte/üvöltötte vissza őket a színpadra „one more song” erejéig. A hangulat felejthetetlen volt, a különös elégedettség érzése még a koncertet követően is belengte a színpad környékét.

Parov Stelar

Az Elektro Színpadon a Space Inhalerz adta a talpalávalót, amelyre szintén rengetegen voltak kíváncsiak. A négy dj szimbiózisából álló formáció bulija minden kétséget kizáróan a TEF egyik nagy sikereként könyvelhető el.

Space Inhalerz

Végül nem szabad megfeledkezni a Hip Hop Boyz hajnali fellépésről sem. A két srác előadása bővelkedett látványos táncelemekben és a régen oly népszerű slágereik, mint a Hétvégén felmegyünk a hegyekbe vagy az Ott várok rád énekeltetése is megtörtént. A koncert visszarepítette a jelenlévőket a ’90-es évekbe, de közel sem szólt akkorát, mint a korábbi napokon ebben az időpontban játszó Ámokfutók vagy az UFO produkciója.

A négy nap mérlege a zárást követően levonható: jó bulik, pénztárcabarát árak, segítőkész szervezők és rengeteg színvonalas szórakozási lehetőség. Ez volt a TEF 2011-ben Pécsről, az Expo Centerből.

Tavaszi Egyetemi Fesztivál – 3. nap, Pécs, 2011. május 6.

A fotókat Taragyia Tomiszláv készítette.