Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

A kör közepén ázok

Campus Fesztivál – 3. nap

Már-már törvényszerűvé vált, hogy 1. esőeső nélkül nincs Campus Fesztivál. A fiatalok hiába reménykedtek abban, hogy megúszták a bőrig ázást az első napi záporral, sajnos a záróbulira megérkezett az igazi vihar. Az elszánt koncertezni vágyókat persze ez sem tántorította el.

A délelőtti és kora délutáni órákban a nyári melegnek köszönhetően sokan ellátogattak a civil sátrakhoz. Az érdeklődők fizikai kísérleteket tekinthettek meg, vagy éppen egy teszt kitöltésével megtudhatták, hogy milyen foglalkozás illik személyiségükhöz. Ízelítőt kaphattak, hogy milyen is a tájfutás, illetve megismerkedhettek a siketek által használt jelnyelvvel is. Persze ez csak néhány példa a számtalan izgalmas program közül.

Az este egyik főszereplője, az Edda nyolc órai kezdésére a Pepsi Nagyszínpad előtti tér teljesen megtelt. A klasszikusokat, mint amilyen a Hűtlen, vagy az Álmodtam egy világot, együtt zengték fiatalok és idősek. A tömeg azonban hamar megfeleződött, hiszen egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég, a közönség pedig futva menekült a legközelebbi fedett sátrakba, így az OTP VIP Lounge-ba is, ahol éppen a Pannonia Allstars Ska Orchestra tartott közönségtalálkozót. Az eddigi három nap alatt összesen nem voltak ott ennyien. Volt olyan úriember, aki csupán egyetlen kérdést intézett a zenekarhoz: „Ti ilyen reggae zenét játszotok?” A kiváltságosok kanapéra és babzsákokra ülhettek, míg másoknak már csak a földön jutott hely. Az együttessel való beszélgetés mondhatni kudarcba fulladt, mert egyrészt az esőcsapkodás, másrészt a sátorban Eddát éneklők miatt semmit sem lehetett hallani a PASO tagjainak párbeszédéből. Sokan a program után sem mozdultak ki, hiszen várták, hogy az eső elálljon – inkább kihagyva az éppen tervezett koncertet. A bátrabbak azonban nekivágtak a tócsarengetegnek, s tiszteletüket tették Takáts Tamás előtt – még ha nem is szerepelt az idei fellépők között – azzal, hogy hangosan énekelték: „pocsolyába léptem, sáros lett az új cipőm”.

A közönségtalálkozó

Némivel tíz óra után a Heaven Street Seven robbant be a T-Mobile Terasz színpadára. A frontember, Szűcs Krisztián azzal nyitott, hogy humorosan elnézést kért azoktól, akik az eső elől menekültek a sátorba, mert hamarosan zenével fogják megzavarni őket. A koncert kimagaslóan jól sikerült, még azok is tomboltak, akik esetleg más együttest szerettek volna megtekinteni. A sikerhez hozzájárult az is, hogy legnépszerűbb dalaikat játszották, amiket akár a rádióból is ismerhetnek a fiatalok, elhangzott például a Márta, a Mozdulj! és a Sajnálom is. Aki egy kis lazulósabb, bugisabb zenére vágyott, nem ment messzire, valószínűleg csak a pultig, hogy egy kis üzemanyaggal feltankolja magát a továbbiakra. Aki csupán egy kis felfrissülésre vágyott, az a mostanában népszerűvé vált gyümölcsös sört is felhörpinthette. Olyan is akadt, aki az itallapra tekintve elszörnyülködött, és annyit mondott, hogy „Gyümölcsös sörért csak monopolys pénzzel vagyok hajlandó fizetni!”

Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven)

A folyadékbevitel után újra előre kellett verekedni magunkat az embertömegen, ha látni is akartunk valamit a ska, reggae és rocksteady stílust elegyítő PASO-ból. Igazi cipőkoptató, táncolós hangulatot varázsoltak, ez azonban nem tartott sokáig. A srácok igazán jól játszottak, mégis hosszú és unalmas volt a két órás muzsika, mert számaik nem voltak túl változatosak, így a kezdeti pörgés hamar lecsillapodott.

PASO

Éjjel kettő óra felé közeledve az eső már nem esett, mégis csak bokáig érő sártengerben lehetett tapicskolni. A fesztivál területe lassan kiürült, csupán az UFO együttes ’90-es éveket idéző retro zenéjére, valamint a We Plants Are Happy Plants és a skót Hostage közös elektronikus ütemeire tomboltak a már lábukat fájlaló, mégis kitartó fiatalok.

We Plants Are Happy Plants

Ezek voltak a fesztivál utolsó koncertjei. Reméljük, hogy jövőre a repertoárt illetően még tovább színesedik a már egyébként is szivárványszínekben pompázó Campus feszt, és nem kell majd állni a sarat!

[smooth=id:32;]

Campus Fesztivál, 3. nap, Debrecen, Nagyerdő, 2011. július 23.

A fotókat Iglár Alexandra készítette.