Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Hódított a Tankcsapda

EFOTT 2011 – 3. nap

A Tankcsapda is fellépett az EFOTT-onAz EFOTT harmadik napján is forróságra ébredtünk, a hangosbemondó többször is figyelmeztette a fesztiválozókat a fokozott folyadékbevitel fontosságára. Több kocsi körözött a fesztivál területén, a hűsölni vágyók vízsugárral frissíthették magukat. A legtöbb fiatal már rákvörös háttal és vállal járta a civilsátrakat.

Az Óbudai Egyetem standjánál egy viccért cserébe sapkát vagy frizbit kaphattunk, az intézmény történelmére épülő teszt helyes kitöltésével pedig részt vehettünk egy babzsákfotel sorsolásán. Az egyetem hallgatói készségesen segítettek a kérdések megválaszolásában, és még a legkevésbé humoros vicceket is díjazták.

Felfedeztük a Pillar Alapítvány sátrát is, ahol órákig eljátszottunk. Activity-t az Európai Unió témakörében, majd ugyanígy Tabut. Aztán kibróbálhattuk az Eutazást, ahol egy Európa-térképen kellett a megadott kiindulástól a célig jutni (ez minden játékosnál más és más volt), a továbbjutáshoz szintén az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekre kellett felelnünk. A játék végeztével a Pillarosok még egy vetélkedőre invitáltak bennünket: zenéket hallgattunk, majd ki kellett találnunk, hogy ki az előadó és milyen nemzetiségű. A himnuszoknál ez nem kis fejtörést okozott. Szinte az összes társast saját kezűleg készítették el az alapítvány tagjai, akik nagyon kedvesek voltak. Rengeteget nevettük, és egy táska nyereménnyel távoztunk. Szuper volt!

Az Óbudai Egyetem standja

A Rauch Bééégetőben annyian gyűltek össze, hogy már egy tűt sem lehetett volna leejteni, sőt még a sátoron kívül is sokan tolongtak, hogy hallhassák Kiss Ádámot. A humorista hozta a Showder Klubból ismert formáját, ismét hallhattunk a borsodi alkesz öregekről. Egyébként borsodiként kijelenthetem, hogy a Kiss Ádám-féle hiedelemmel ellentétben nem minden borsodi alkoholista. A hallgatóság itta a stand up komikus minden szavát, a műsort tapsorkán zárta.

Később a Pillar standjával szemben, a HÖOK sátorban Farkas Bertalan tartott közönségtalálkozót, ami olyan volt, mint egy baráti sörözés. Ugyanitt a Kaméleon Társulat előadását nézhettük meg. Az egyik legviccesebb jelenet talán az volt, mikor az öt színész eljátszotta, ahogyan egy favágó baltával aprítja a fát. Az egyik színész a favágót alakította, egy a tönköt, a másik három pedig az aprítani való fát. A nézők a térdüket csapkodták a nevetéstől. Az előadás befejeztével újra a Rauch Bééégetőben találtuk magunkat, ahol a Maszkura és a Tücsökraj állt színpadra. Háborgató Maszkura és bandája különleges zenei desszerttel kényeztették a jelenlévőket, sokan táncoltak-énekeltek együtt a zenekarral.

Maszkura és a Tücsökraj

A színpadok között bóklászva vettük észre az ELTE Karrierközpontot, ahol többek között felhívták a figyelmünket arra, hogy milyen hibákat ne kövessünk el szakmai önéletrajzunkban, vagy hogyan reagáljunk egy álláshirdetésre. Kétféle tesztet töltöttünk ki, az egyik a konfliktuskezelést, a másik a pályaorientációt vizsgálta.

A Pepsi Nagyszínpadot 19 órától a Pannonia Allstars Ska Orchestra, ismertebb nevén a P.A.S.O. uralta. KRSA hihetetlen ügyességgel táncolt a vezetékek között a színpadon: az előadásában egy pillanatra sem vettem észre, hogy kifulladt volna az ugrálásban. Lehet, hogy nem is ember. De a közönséget is alaposan megmozgatta: a koncert felért egy kardio edzéssel, az ember akarva-akaratlanul is végigugrálta a számokat, és KRSA táncóráján kívül még a közös éneklés is belefért az egy órás műsoridőbe.

P.A.S.O.

Ahogy a nézők, úgy a felhők is rohamosan gyülekeztek a Tankcsapda nagyszínpados koncertje előtt. A kezdés előtt fél órával már nem nagyon akadt hely, de az eső egy kissé megritkította a közönséget. A hideg ellenére megérte az első sorban ázni-fázni: amint elállt az eső, a tömeg ijesztő méreteket öltött, hely már csak a színpadtól igen messze volt. A rajongók életkora széles skálán mozgott: TCS pólós ovisok és a szüleink generációja is képviseltette magát. Mikor elkezdődött a műsor, hatalmas üdvrivalgás fogadta a háromtagú zenekart. Nagy bulit csináltak, mindenki tombolt. Koncert közben még eleredt néhányszor az eső, de a pirotechnika az első két sorban állókat kicsit megszárította-megmelengette. Mindenki elégedetten, hiányérzet nélkül távozott a koncertről, a Tankcsapda ismét bizonyított. Aki nem fáradt volna ki a pogózásban, az az Axe Party Arénában, vagy a Rádió 1 sátrában vezethette le felesleges energiáit.

Lukács Laciék is a húrok közé csaptak

EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója), 3. nap, Szolnok, 2011. július 15.

A fotókat Bodnár Balázs készítette.