Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Sátorverés, szoft tombolás

EFOTT 2011 – 0. NAP

Bebocsátásra várvaIdén Szolnok városa ad otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának. Július 12-én, a fesztivál nulladik napján nagy tömeg várta a főbejárat előtt, hogy bejuthasson a fesztivál területére. Már a várakozás ideje alatt igazi fesztiválhangulat alakult ki, néhányan rögtönzött koncertet adtak, mások sörrel a kezükben pihentek az árnyékban.

A belépés után mindenki egy árnyékos, viszonylag csendes sátorhelyet keresett, amit a jó fekvésű Tiszaligetben nem volt nehéz találni. A rendezkedés miatt kevesen nyüzsögtek a fesztivált kísérő civil szervezetek és egyetemek standjai körül, de ez nem is baj, hiszen azok többnyire még félkész állapotban voltak.

Kedd este a Djuice U26 színpadé volt a főszerep, minden aznapi fellépő itt táncoltatta meg a közönséget. 18 órakor a Gelka kezdte a jó hangulat megalapozását, amit a Fülemüle Presszó Tribün Band koncertje követett. 20 órakor pedig csupa pozitív üzenetet hordozó dalaival a Nem adom fel zenekar lelkesítette a fesztiválozókat. Mindenki szájtátva csodálta azt az összhangot, ami a színpadon a zenészek, énekesek és táncosok közt uralkodott. Külön érdekessége volt a fellépésnek, hogy a zenekart jeltolmács kísérte.

Piknik a hangfalak kereszttüzében

Fél kilenctől Gönczi Gábor és a Smile zenekar, illetve az ő sztárvendégeik játszottak volna, és bár csúsztak kicsit a kezdéssel, de olyan hangulatot teremtettek, hogy a közönség hamar elfeledte a várakozást. Nagy tömeget mozgattak meg, ami nem is csoda, mert repertoárjuk Pink-től Tina Turneren át Máté Péterig ért. Gönczi Gáborról kiderült, hogy nemcsak a Fókusz, hanem egy koncert házigazdájaként is kiválóan megállja a helyét. A koncerten Kovács Kati, az UFO, Haddaway, az Animal Cannibals, Fluor Tomi, Király L. Norbi és Vastag Csaba is vendégszerepelt. Kovács Katin egyszerűen nem fog a kor. Húszéveseket megszégyenítően táncolta-ugrálta végig a fellépését. Az UFO együttes hozta a tőle várt számokat és hangulatot: a Napolaj és a Nyár van meghozta a hatást, az egész közönség együtt énekelte a jól ismert szövegeket.

Partitájm

Aztán egy igazi világsztár lépett a színpadra, Haddaway, akit egyszerűen nem lehetett lelőni: kétszer is előadta a What is love? című slágerét, és a saját előadása után még Gönczi Gáborék Highway to hell előadásába is bekapcsolódott. Az Animal Cannibals a színfalak mögött alig várta, hogy végre rájuk kerüljön a sor, és mikor ők jöttek, teljes erőbedobással ugrálták végig a Szájkarate és Ülünk a vonaton című számaikat, ez utóbbiba Fluor Tomi is bekapcsolódott. A dal után csak Fluor és a zenekar maradt a színpadon, a rapper a Mizu áthangszerelt verzióját adta elő, nagy sikerrel. A stafétabotot az X-faktor felfedezettjei vették át: Király L. Norbi és Vastag Csaba melengette a női szíveket.

Fogkrémes Tamás és ifjú rajongója

Egy rövid technikai szünet után Ganxsta Zolee és a Kartel állt színpadra. Bár a koncert már jóval éjfél, tehát a tervezett kezdés után startolt, a közönség lelkesen és fáradhatatlanul tombolta végig a számokat. Eközben az Axe Party Stationban is beindult a buli, ahol az elektronikus zene kedvelői tombolhattak kedvenceikre.

EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója), 0. nap, Szolnok, 2011. július 12.

A fotókat Bodnár Balázs készítette.