Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Fotózd le magad a saját KULTközegedben!

Indul a KULTarcok művészi selfie fotópályázat

kultarcok2014 plakatFotózd le magad a saját KULTközegedben, és mutasd meg, hogy a te világod a legmenőbb! Bizonyítsd be, hogy a selfie is rendelkezhet művészi kifejezőerővel, ha jó kezekben, jó arcokról készül! Gyűjtsd a lájkokat, kerüljön ki a te képed is a MODEM kiállítására és nyerd meg a KULTer.hu 420.000 forint összdíjazású pályázatának KULTnyereményeit!

Az önarcképre utaló selfie kifejezés előfordulása egyetlen év alatt 17 .000 százalékkal nőtt az angol nyelvű szövegekben, a KULTer.hu ennek apropóján rendezi meg a portál profiljához illő fotópályázatot! A versenyre bárki jelentkezhet egy magáról baráti, szociális közegében készített önarcképpel, amely kifejezi a saját (szub)kulturális világát, életvitelét!

Milyen fotót csinálj?

A fotó készülhet például egy kiállítás installációjában ökörködve; egy figura beadásakor gördeszkásokkal és BMX-esekkel; egy party fényei közt a haverokkal; a kedvenc könyveid társaságában; szerepjátékozás közben vagy a kedvenc zenekarod koncertjén, amint éppen a tömeg fölé magasodsz. De egészen másban is gondolkodhatsz vagy kombinálhatod a lehetőségeket! A háttér és a kiegészítők a fantáziádra és stílusodra vannak bízva! Az eszközt is te szabod meg: fotózhatsz előre beállított vagy kézben tartott géppel, profi, félprofi vagy amatőr fényképezővel, de akár telefonnal is, a lényeg a végeredmény egyedisége!

Mit kell tenned, ha kész a kép?

Az elkészített képet töltsd fel a projekt facebook-alkalmazásához (a fejlécben a „Nevezés” gombra kattintva) és kérd meg minél több barátodat, hogy ők is lájkolják és osszák meg a fotódat! A szavazás 2014. március 20-án, éjfélkor zárul le. Képeket feltölteni a határidő végéig szabadon lehet! A 3 közönségdíjat a legtöbb facebook-lájkot begyűjtő fotók készítői kapják, a 3 szakmai díjat és a további különdíjakat pedig a zsűri ítéli oda! A zsűri elé csak a 30 szavazatot elért képek kerülnek!

kultarcok2014 plakat

A szakmai díjakról döntő zsűri:

Csontó Lajos (Munkácsy-díjas képzőművész, az Esterházy Károly Főiskola docense); Kukla Krisztián (a MODEM igazgatója, esztéta); Miki357 (kliprendező, fotóművész); Áfra János (a KULTer.hu főszerkesztője, műkritikus); Vass Norbert (a KULTer.hu vizuálKULT rovatának szerkesztője, műkritikus); Zahorján Ivett (a Rebellive divatblog és a KULTer.hu popKULT rovatának szerkesztője).

Díjátadó és kiállítás:

A díjátadóval egybekötve a legjobb pályamunkákból kiállítás is nyílik a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Zöld Szamár kávézójában, 2014. március 29-én (szombaton), a KULTOK III – A populáris kultúra medialitása című konferencia keretében, melyet a József Attila Kör, a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék és a KULTer.hu szervez. A fotópályázat győzteseinek – interjúk és képsorozatok formájában – publicitást biztosítanak a KULTer.hu és partneroldalai!

DSCF1030

Mi kerül a díjazottak csomagjába?

– Dedikált CD-k, relikviák, koncertbelépők a Kistehén zenekartól; relikviák a The [Hated] Tomorrow zenekartól és a Carbovaristól; dedikált CD-k a Hősöktől, a Magashegyi Undergroundtól és az Esti Kornél zenekartól
Daige-, Nubu-, RekaVago-divattermékek és a Soie Essentielle egyedi készítésű ékszere
– Tiszteletjegyek a MODEM kiállításaira és nagyméretű képzőművészeti albumok
– Belépőjegyek a 2014-es Campus Fesztiválra
– A József Attila Kör Irodalmi Egyesület magyar- és világirodalmi sorozatának kötetei
– I. kategóriás szabadbérletek a Csokonai Nemzeti Színház előadásaira
Örökség Kultúrpolitikai Intézet reprezentatív múzeumi albumai
– Az Eötvös Kiadó könyvei
– A Borháló minőségi borai
– A PRAE.HU-Palimpszeszt Kiadó kiadványai
– Az Agave Kiadó kötetei
– A Műút folyóirat teljes évfolyamai
– A Noran Kiadó kiadványai
– A Scolar Kiadó könyvei

Támogatók:

Campus Fesztivál, MODEM, József Attila Kör Irodalmi Egyesület, DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, Csokonai Nemzeti Színház, Eötvös Kiadó, Borháló, Agave Kiadó, Scolar Kiadó, Noran Kiadó, Örökség Kultúrpolitikai Intézet, Műút, PRAE.HU-Palimpszeszt Kiadó, The [Hated] Tomorrow, Hősök, Magashegyi Underground, Daige, Nubu, RekaVago, Soie Essentielle

Hozzászólások

  1. Hali.

    Kaphatnék egy facebook elérhetőséget, hova is kell feltölteni a pályázatra szánt fotót?
    Köszön ö, Lehel

A hozzászólások le lettek zárva.