Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Nem csak a 4/4-ről szól a Balaton Sound!

Hat nagyon várt koncert az idei felhozatalból


Aki még sosem volt a Soundon, az általában egy rakás kigyúrt, a Balatonban technóra pumpáló középvezetőt képzel el, akiknek egysíkú performanszait barátnőik örökítik meg az iPhone 6 slowmo funkciójával. És ez pontosan így van, minden előítélet jogos. Na jó, csak majdnem mind.

Például nem igaz, hogy a Balaton Sound lenne a legdrágább magyar fesztivál, az árak a Sziget alatt vannak, akár a rendezvények szolgáltatásait, akár a bérletköltségeket vesszük alapul. Az, hogy folyamatosan dübörög a technó és a house, csak addig állja meg a helyét, amíg el nem mozdulunk az erre kialakított teraszról vagy színpadról. Összeválogattunk hat zenészt, akik nem az elektronikus színtéren pörögnek, és akiket feltétlenül látnotok kell, ha BS felé veszitek idén az irányt. Pop- és raprajongók előnyben!

Charli XCX

Charli XCX tevékenysége a bizonyíték rá, hogy igenis van élet a popzenében. Az angol énekesnő garage punk attitűdjével és zseniális dalírói vénájával sikeresen kapaszkodott fel úgy a slágerlistákra, hogy mit sem vesztett kezdeti bájából. Igen, ő az, akivel mindenki járni akart a gimiben, a lányok pedig irigykedve figyelték minden rezdülését. Spice girls-ös csajpop iróniával megszórva – ez Charli XCX. Ott a helyünk a partiján.

Joey Bada$$

A rapfanoknak is kedvez a Sound, idén a műfaj egyik fiatal hangja, Joey Bada$$ mutatkozik be a magyar közönségnek. A mindössze húsz esztendős előadónak már három saját albuma jelent meg, szólókarrierje egyre inkább felfelé ível. Laza, pimasz és nem mellesleg remek bulit tud csapni, úgyhogy érdemes készülni a koncertjére.

Pusha T

Kanye West egyik kedvenc előadója, Pusha T sajnos imád arról szövegelni, hogy drogot terjeszt, mégis annyira kreatívan teszi ezt, hogy a századik alkalommal is elnézzük neki. Westnek köszönhetően jó pár számának sötét, minimalista alapja van, ami megkülönbözteti a többi futószalagon leszállított mainstream rappertől. Aki karizmatikus fellépésre vágyik, ne hagyja ki Pusha T buliját!

Elliphant

1996-ban készült egy rövidebb dokumentumfilm egy csoportnyi tizenhárom évesről, akiket kiközösítettek és megbélyegeztek az iskolában, csak azért, mert radikálisabban gondolkodó feministák voltak, akik az idoljaikat követve lázadtak. A film 2013-ban került ki a netre, pont mikor Ellinor Olovsdotter a.k.a Elliphant kiadta első EP-jét. Véletlen lenne? Persze, hogy az, de azért jól felvezettük, nem? Elli tökéletesen keveri a popzenét a ragával vagy az elektronikus zenével, és bármikor felrappel csodás értelmetlenségeket egy Major Lazer-számra. Érdemes megnézni, mit kerekít a Soundon!

Ludacris

Ludacris – a gyengébbek kedvéért – 1999 óta aktív, háromszoros Grammy- és kilencszeres BET Awards-díjas rapper, a déli hip-hop szcéna egyik leghíresebb és legnagyobb hatású előadója, sőt, színész és vállalkozó. Koncertje kapcsán egy nosztalgiafröccsre, s nem a legfrissebb hangzás felvonultatására számítunk – ezzel a partival körülbelül lehetetlen mellélőni.

Jason Derulo

Jason Derulo valahogy mindig megtalálja a tökéletes sample-t, amivel milliós nézettséget tud termelni magának a Youtube-on. Kíváncsi lennék, hogy ha csak akapellában játszanák a rádiók a számait, az emberek meg tudnák-e mondani, hogy Derulo, Trey Songz vagy mondjuk Ne-yo számát hallják épp. Ennek ellenére valószínűleg táncosokkal kiegészülve érkezik a fesztre, és szomorú balladák helyett (rád gondolunk, Ne-yo!) inkább pörgősebb, még a popfanyalgókat is megmozgató dalokkal fog fellépni.

Heineken Balaton Sound, Zamárdi, 2015. július 9-12.