Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Idén is átugorjuk a Pécsi-tavat

Tíz dolog, amiért kihagyhatatlan az idei Fishing on Orfű

5440150504035516_11117238_917897424900103_2893945955028887772_nJelenleg már csak háromnapos bérletet lehet kapni a 2015-ös Fishing on Orfűre, amiben nincs benne a nulladik napi Kispál-koncert, sőt a sátorhelyek is elfogytak, de mi mégis összeszedtük, miért érdemes kilátogatni június 17. és 20. között a Panoráma kempingbe.

10.  Strandolás, víziszínpad

Habár Aquapark is működik Orfűn (ahová kedvezményes a belépő a fesztiválozóknak), de az autentikus arcok a Pécsi-tóban fürdőznek, és a stégjein napoznak. Ideális regenerálódás, napfény- és vízkúra a bulikban megfáradtaknak, illetve kellemes energiagyűjtés az esti koncertekre. Ráadásul idénre víziszínpadot is ígérnek a szervezők, így egy matracon heverészve is meg lehet hallgatni az akusztikus minikoncerteket.

Pirkadat Orfű

9. Minigolf

Sokan gyerekes dolognak gondolják a minigolfot, de ők még nem teljesítették több vagy kevesebb sikerrel a klasszikus orfűi pályákat. Hatalmas küzdelmet, rég nem tapasztalt koncentrációt él át az egyszeri fesztiválozó, nem is beszélve arról, hogy az erkölcsi győzelem bezsebelése mellett az első köröket a vesztesek fizetik neki.

8. Abaliget

A közkedvelt kiránduló- és üdülőhely csak egy köpésre van Orfűtől, kellő türelemmel gyalog is megközelíthető. Lehet csónakázni a horgásztavon, lemenni az Abaligeti-barlangba vagy meglátogatni az izgalmas Denevérmúzeumot. Mi már meccset is néztünk a helyi kocsmában. Jó volt.

74ca628e25ac57ac9788bb386a18697e6

7. A fényes fiúk

Tavaly a gyümölcsszörpre fröccsentett szifonos vodkát egy lehetetlenül kis fabódéból szervírozta két rendkívül jókedvű fiatalember. Nem lehetett azzal vádolni őket, hogy nem kóstolták meg a saját portékájukat. Az elfogyasztott italmennyiséggel exponenciálisan nőtt a bódé körüli jókedv, így a sorban állást is röhögve abszolváltuk.

6. Kemencés Udvar

Itt nem csak a magyar paraszti étkezési kultúra kemencében sült finomságait lehet két pofára zabálni, hanem a zöld gyepen ki szabad próbálni a gólyalábazást, lengőtekét. Ne csodálkozzunk, ha sok minden medvehagymával van ízesítve, inkább bátran kóstoljuk meg!

DSCF3464

5. OFF-programok

A legtöbben a koncertek és a hangulat miatt fesztiválozunk, de a FOO a napközben aktivizálódókra is gondolt. A hagyományos Hosszúlépés Fröccstúra és a magyarhertelendi sörfőzdébe vezető sörtúra mellett gasztrotúrák, kézműves foglalkozások, borkóstolók, sportprogramok, gyalogos, bringa- és sárkánytúrák közül lehet válogatni.

4. Isten Háta Mögött

A fesztiváloktól ezzel a koncerttel búcsúzik a tizenhat éves alternatív rock együttes. Ha eljátsszák a Tavaszi nemződühöt, azt is megbocsátom nekik, hogy az énekesük, Pálinkás Tamás nem épp rokonszenves figura, vele kapcsolatban baráti társaságomban általában a műmájer szó hangzik el a leggyakrabban.

0004329667_10

3. Amorf Ördögök

Habár 2007-ben feloszlott, idén ismét életjeleket produkál a Tövisházi-Tariska-Péterfy tengely által működtetett Amorf Ördögök. A nagy kreatív energiákkal rendelkező csapat akkor lopta be magát végérvényesen a szívembe, amikor egy németországi autóút alatt a helyi rádió műsorvezetője büszkén konferálta be az egyik dalukat. Dagadt a szívem a nemzeti büszkeségtől.

heavenstreetseven1

2. Heaven Street Seven

Sajnos Szűcs Krisztiánék is feloszlanak idén, és bár lesz saját búcsúkoncertjük, de a fesztiváloktól ők is Orfűn vesznek búcsút. Húsz éves pályafutásuk egybeesett és elválaszthatatlan kamasz-, egyetemista- és fiatal felnőtt éveimtől, így különösen fájó belegondolni, hogy ezzel a két évtizeddel lezárul egy korszak. Sajnálom.

134955141208075557_kispal_2015_3

1. Kispál és a Borz

Tavaly az első három albuma anyagát játszotta el a belföldön csak a Fishingre újra összeálló banda. Most az 1994 és 1998 közötti időszak dalai kerülnek sorra, többek között olyan slágereket lehet együtt énekelni Lovasival az Esti Kornél száma nyomán Boldogság, te kurva névre keresztelt nagyszínpad előtti domboldalon, mint az Emese, Zár az égbolt, Ha az életben vagy a Pécsi szál.

Fishing on Orfű fesztivál, Orfű, Panoráma kemping, 2015. június 17-20.