Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Fiatalság, bolondság

PS Magazin, 2015/1.

Nemrég jött ki a magát undergroud lifestyle magazinként meghatározó PS Magazin legújabb száma, amely ezúttal a fiatalság témakörét boncolgatja az orgánumtól már megszokott alternatív, formabontó stílusban. Ha a hagyományos divatmagazinoktól eltérő tartalmakat kerestek az öltözködéskultúra, a design és az urban life témaköreiben, jó helyen vagytok! 

Bár mindig azt mondják, hogy ne a borító alapján ítéljünk, a PS Magazin tudja, hogy az első benyomás is nagyon fontos, így mindig figyelnek arra, hogy már a cover is figyelemfelkeltő legyen, és valami meglepőt mutasson. A niche fashion magazinok egyik legizgalmasabb magyar képviselőjeként számon tartott lap szerkesztői két éve okostelefonnal készítettek különleges címlapfotó-sorozatot, a 2014/2-es szám óta pedig rendre kétféle borítóval rukkolnak elő. A friss szám egyik címlapját a külföldön is egyre népszerűbb Gáldi Vinkó Andrea fotózta; a játékos és szuggesztív anyaghoz a DIARY management ifjú üdvöskéi, Rebecca és Eve álltak modellt, a fotósorozatot pedig Nancy Vu Just Little Things nevű gyűjteménye teszi még színesebbé, amelyben a művésznő frappáns mondatokkal fejezi ki az élet apró örömeit.

A magazin első fontos anyaga az egyik legsikeresebb magyar topmodellről, Palvin Barbaráról szól. Barbi a modellkarrierrel járó tanulóleckékről beszél a vele készített interjúban, amit az életét bemutató Instagram-fotók illusztrálnak. A modell alig volt 13 éves, amikor belecsöppent a divat világába, és elég hamar világsztár lett belőle, így természetesen van mit mesélnie a felnőtté válásról, a személyét övező sztereotípiákról és persze a sikereiről. A magazinban Abodi Dóra divattervezővel is olvashattok egy hosszabb interjút, aki a pályakezdőként átélt élményeit és külföldi tapasztalatait osztja meg az olvasókkal. A YOUTH issue rovat következő kulcsfigurája Dobó Kata színésznő, aki a PS hasábjain árulja el, milyen volt kitörni a  „gyönyörű nő”-skatulyából, és hogy hogyan dolgozta fel az elmúlt évek történéseit. Megismerkedhettek továbbá Ladányi Andrea balett-táncos magával ragadó személyiségével, Batykó Róbert festőművésszel, valamint Hitka Viktória formabontó művészi attitűdjével egy-egy tartalmas interjún keresztül.

dobo_8_Page_3

A PS szerkesztői olyan témákat is feszegetnek a legújabb számban, mint a pályakezdő modellek nehézségei vagy a Z generáció stíluskommunikációja, aminek kapcsán Keszeg Anna divatkutató és Guld Ádám kommunikációs szakértő, médiakutató is megszólalt. Bemutatkoznak a különböző kreatív szakmák kezdő tehetségei, illetve képbe kerül a hazai fiatal filmesek magyarságnarratívája is. Olvashattok a Hello Woodról, az egyik legdinamikusabb hazai építészeti kezdeményezésről, továbbá Stahl Barbi énekesnőről, Kovács Ágoston Noel balett-táncosról, Német Szilvi kurátorról és Kurta Niké színésznőről is, akik  révén friss energiák szabadulnak fel a legújabb számban.

A magazin különszámában megismerhetitek a PS társprojektjét, a The Magazine Hotelt is, aminek kapcsán a megálmodók és közreműködők, vagyis Strasser Orsolya, Bonta Gáspár és a POSITION Collective tagjai szólalnak meg. A Hotel Issue-hoz Barna Bálint készített fotósorozatot, amely a divat nyelvén reflektál a hotel „feketeöves geometriával” életre hívott, kortárs trendekhez igazodó belsőépítészeti stílusára. Az anyagból megszületett a szám másik borítója is, amelyen a DIARY másik múzsáját, Klaudiát láthatjátok. A The Magazine Hotel egy art deco stílusú épületben található, amely örök panorámát nyújt a Szent István Bazilikára. Az enteriőr inspirációjául a divatmagazinok haute couture világa szolgált, ahol a magas minőség mellett az egyediség kapja a főszerepet. „Nem szerettük volna sem a megrendelői, sem a kreatív oldalról azt, hogy a The Magazine Hotel a huszadik bulihostel legyen olcsó gagekkel a kétezres évek elejéről, de a repterek melletti szabványszállodák megoldásait sem akartuk kicsiben leutánozni.” – árulta el a hotel koncepciójáról Bonta Gáspár dizájner. A különszámban ezenkívül betekintést nyerhettek Böszörményi-Nagy Gergely sokoldalú, lendületes munkásságba, valamint a Brody House alapítóinak tevékenységébe is.

A lap képi világa is rendkívül izgalmas, ami nem meglepő, hiszen olyan elismert fotósok működtek közre, mint Gáldi Vinkó Andi, Éder Krisztián, Móró Máté, Oleg Borisuk, Mihály Zoltán, Dobos Tamás, Glódi Balázs, Pejkó Gergő, Tóth Kristóf, Kóti Réka, Talabér Géza és Turós Balázs. A PS Magazin legfrissebb számát ezeken a terjesztési pontokon érhetitek el.

PS Magazin, 2015/1.