Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Bulizz, Pécs!

Tavaszi Egyetemi Fesztivál – 0. nap

TEFElrajtolt a Tavaszi Egyetemi Fesztivál Pécsett május 3-án. Gitárzúzásban, cukorosztásban, koncertkavalkádban és még sok izgalomban volt része azoknak, akik a TEF 0. napján a dermesztő hideg és vihar ellenére kilátogattak  az Expo Centerbe.

A pécsi EHÖK szervezésében létrejött Tavaszi Egyetemi Fesztivált a Pécsi Egyetemi Napok (PEN) helyett rendezik meg idén. A népszerű programsorozat „kisöccseként” emlegetett rendezvény a koncerteken túl csapatjátékokkal, civil- és gasztronómiai programokkal várja az érdeklődőket a héten. A sokakat megmozgató tavaszi őrület már a 0. napon izgalmas eseményekkel szolgált a helyszínre látogatóknak. A Kertvárosban található rendezvényközponthoz való kijutást megnehezítette a biztosított buszok „menetrendszerűtlensége” miatt akadozó közlekedés. Aki viszont nem adta fel, és megvárta a járatokat, a programokban már biztos nem csalódott. Az Expoban este nyolctól változatos dallamok, egyetemista pénztárcának megfelelő árak, promo cukorosztogatás és világítópatronok hozták meg a kedvet az össznépi bulizáshoz.

Fish!

Elsőként a Fish! bizonyította rátermettségét a színpadon, akik a fülbemászó funkrockos és a kaliforniai punkos hangzással vonzották a népet a tánctérre. A zenekar tagjai a powerpop és a funkrock határán állva mutatnak fityiszt a popzenének úgy, hogy közben tökéletesen rádióbarát zenét csinálnak. A közönséget teljes mértékig bevonták, átmozgatták, ráhangolták a heti TEF-hangulatra. Koncertjük alatt a szeretetteljes pogózástól az interaktív énekeltetésig minden megtörtént.

<img class="aligncenter size-large wp-image-10162" title="Fish!" src="https://www.kulter.hu/wp-content/uploads/IMG_8787-1000×667.jpg" alt=”Fish!” width=”600″ height=”400″ />

Másodiknak a Turbo csapott a húrok közé. A progresszív és garage jegyekkel bíró banda modern rock and roll hangulattal töltötte be a termet. Zenéjükben az ütős hangzásé és a gitárok zúzásáé volt a főszerep. Aki szereti a stílust, annak felejthetetlen fesztiválkezdést szereztek a csapat tagjai. Azonban a többség itt kicsit leeresztett, a mozgás helyett inkább az ujjongás jellemezte a koncertet.

Turbo

Utolsóként a Brains produkcióját élvezhette a közönség. A zenekar alapvetően elektronikus hangzásvilággal, gitárokkal hangszerelve lepte meg a nagyérdeműt. Produkciójuk során erőteljesen zúzták a drum’n’bass-t és metál-breakbeat-et. Az egyetemisták tomboltak, a zene betöltötte a helyiséget. Már a hangolásnál robbant a banda energiabombája, a tömeggé vált hallgatóság már ekkor képtelen volt visszatartani tánckényszerét. A dinamikus koncert alatt a Brains tagjai szinte az őrületig űzték a jelenlévőket. Sokakból extrém mozgást, másokból a visszafogott öngyújtós koncert-feelinget hozták ki, de mindenkiben elindítottak valamit. Az emberek egymás nyakában lógtak, egyesek a tömeg tetején úsztak kézről kézre.

Brains

Felfokozott hangulatban indult be a TEF-gépezet. Nem csak a zenekarok, de a hangosítás és a színpadi fények is sokat tettek hozzá az estéhez. Minden a szórakozni vágyók igényeit szolgálta. S mindez még csak a kezdet. A buli tovább folytatódik, és vár mindenkit, aki az egyetemi forgatag részévé szeretne válni.

Brains

Tavaszi Egyetemi Fesztivál – 0. nap, Pécs, 2011. május 3.

A fotókat Taragyia Tomiszláv készítette.

zp8497586rq

Hozzászólások

A hozzászólások le lettek zárva.