Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Locsolás utáni partyfíling

BPP Húsvéti Party

Tedd fel a kezedet - BPP Húsvét 2011Húsvét hétfőjére nagy erőbedobással készültek a hajdúböszörményi BPP (Bath Park Party) bulik szervezői a Fürdőkertben. Kilenc körül már az ajtóban toporogtam, de így sem én voltam az első számú befutó, és igencsak kapkodnom kellett a fejemet, hogy alaposan körülnézhessek, mielőtt felgyűlik a tömeg, mivel gyorsan zajlottak az események.

Stroboszkóp, tíz reflektor, valamint egy elég szépen felszerelt DJ-pult fogadta az érdeklődőket, ami azt jelzi, hogy nem kis technikai felkészültséggel rendelkezik a szervező csapat. A buli kezdetén – nem kis megelégedésemre – White művész úr szolgáltatta a zenét. Még nem hallottam korábban, de kár lett volna kihagyni, végig improvizált, friss elektronikus slágereket dolgozott fel, ihlettől hajtva rögtönzött – és mindezt magas színvonalon.

White zenél - Bath Park Party

Aznap este alacsonyan – és nagy gyakorisággal – röpködtek a David Guetta, Chocolate Puma, Afrojack, Deadmau5, Prodigy, Goldhand és Matula feldolgozások, valamint remixek. A White által teremtett zenei atmoszféra egyik kiemelkedő pontja egy Kelly Clarkson feldolgozás volt. Én – saját hibámból – ülve partiztam ugyan (viszlát lábujj-gyilkos magassarkúak), de messziről minden bizonnyal úgy néztem ki, mint akit elkapott egy hosszan tartó és igen aktív rángógörcs, mert nem lehetett mozgás nélkül kibírni az előadást. Persze rajtam a tornacipő sem segít sokat, hisz olyan vagyok, mint a birodalmi lépegető, de úgy tűnt, mások tudtak és akartak is táncolni: a forgatagban néha felvillant egy miniszoknya, egy halvány karszalag, egy-két fiú pedig táncpárbajjal is próbálkozott, nem is rosszul. Szinte mindenki megtalálhatta azt a stílust, amit kedvel. Volt itt dance, trance, elektronizált R&B és még sok más.

Óriáskoktél Mr. Gino koktélbárjából

Külön élmény volt Peugeot művésznévre hallgató barátunk kommentárjában követni az eseményeket, aki már este 6 órától kezébe kaparintotta a mikrofont, s nem hagyott nyugtot se élőnek, se holtnak, mindenkit táncra, nevetésre ingerelt (engem főként nevetésre), gyakorlatilag több órás stand up performansszal szórakoztatta a közönséget.

Bee Boy a keverő mögött - BPP Húsvét 2011

Tizenegy órára már jelentős embertömeg gyűlt össze abból a régi, szimpatikus, „lassan-egy-tűt-sem-lehet-leejteni” fajtából. Külön élvezet volt nézni a lelkesedést az arcokon. A DJ-pult mögött ütöttem fel a bázisomat, ahonnan tökéletes rálátás nyílt a tánctérre és a bárra, szóval volt alkalmam megfigyelni a társaságot. A jó keverés már csak azért is fokozta a hangulatot, mert minden szám kezdetén hallani lehetett a tömegből – hol az egyik, hol a másik sarok felől – az átszellemült női sikolyokat a kedvenc dalok hallatán, ami vérpezsdítően hatott a férfinemre is.

The NoiseBrothers (Bee Boy és LaleePapee) - Bath Park Party

Az ember azt hinné, húsvét hétfő estéjére mindenki hullafáradt, de az április 25-i BPP Húsvét résztvevői bizony megcáfolták ezt az előfeltevést, a fiatalabb korosztály már elég korán, harcedzettebb társaik pedig kicsit később érkeztek, így végül egy egészséges 450-500 fős tömeg ünnepelte együtt az egész napos szódás-kölnis locsolgatós hagyomány lezárulását. White után BeeBoy, majd LaleePapee kerültek a keverőhöz. Paul Kalkbrenner, Compact Disco, LMFAO zenéivel pörgették tovább a hangulatot, LaleePapee (a közönség nem kis örömére) még a fülbemászó Mizut is leadta Fluortól, majd DJ-párbajba keveredett BeeBoy-jal. Az este vége felé közeledve a Csákó-Killman elektro-techno páros tehetségéből is ízelítőt kapott a közönség. Csákó játszott például Ferry Corste-től, Steve Angellotól, KillMan pedig saját szerzeményei mellett Umek, Tiga és Rush zenéivel keményített be.

Húsvéti Bath Park Party 2011

Még az időjárás is kedvezett a szervezőknek, a legtöbben kiskabátban, pulóverben érkeztek, ám miután megszaporodtak az emberek, a tánc alatt annyira befűtötték a teraszt, hogy hamar lerepültek a ruhadarabok; körben a padokon úgy felgyűltek a ruhák, mint a máltai szeretetszolgálatnál. Egy dolgot mondhatok csak zárásként (és egészen biztos vagyok benne, hogy nem vagyok ezzel egyedül): jövőre ugyanekkor, ugyanitt.

BPP Húsvéti Party, Hajdúböszörmény, 2011. április 25.

zp8497586rq

Hozzászólások

  1. Nagyon jó az írás!
    Én is jelen voltam a bulin és mondhatom, hogy egyre nagyobbak és jobbak lesznek!
    🙂

  2. Először is, gratulálok a cikkhez!! Igazán remek, jó és valósághű képet ad eme eseményről. Persze elfogultnak tűnhet az állítás mivel én is szereplője vagyok az írásnak. Viszont örök pesszimistaként nekem igen fura és meglepő volt szembesülni, az állításokkal és olvasni a hozzám tartozó jelzőket, ami persze jól eső és megtisztelő egy magamfajta önbizalom hiányban szenvedőnek. 😀 Megköszönve a többiek nevében is a cikket, további sok sikert kívánok a jövőben és találkozzunk ismét!

A hozzászólások le lettek zárva.