Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Extrém sport és könnyűzene

Kexx Fesztivál – 0. és 1. nap

KexxCsütörtökön kezdődött az első hajdúböszörményi Kexx Fesztivál, amelyen már a 0. nap sem kímélte a látogatókat. Két, majd péntektől három színpadon terjesztették zenei igéjüket a fellépők. A fesztivál célkitűzése, hogy teret adjon az extrém sportoknak – így BMX- és gördeszkaversenyeknek –, a hangulatot pedig hazai rap, drum ’n’ bass, HC és electro stílusú előadók fokozzák.

A hajdúböszörményi Fürdőkert sokaknak ismerősen festhet a Kexx Fesztivál alatt. A helyszín elrendezése a régi Kotta Fesztivált idézi. A Terasz Party színpad a fürdő elején található beton placcon kapott helyet, nem messze a Monster Nagyszínpadtól, hátul pedig a Soproni Partyszínpad sátra fehérlik. Aki pedig egy kis pihenésre vágyna, betérhet a vízipipa sátorba vagy a fürdő egyik épületében kialakított pocolóba.

Robotrock

A nulladik nap amolyan alapozó jellegű volt. A Fürdőkerttől pár percre található skate parkban egész nap ment a jammelés, ismerkedés a pályával. Sokan sátruknak kerestek „mindig árnyékos” helyet, majd indultak fesztivál-felfedező útjukra hideg sörük társaságában. Este a Teraszon előbb Mészy, majd a hajnali órákban Skartoon emelte a hangulatot. A Partyszínpad egyik legjobban várt nulladik naposa a Robotrock volt. Ismert számokat tűztek electro csokrukba, megkötve egy kis fidgettel. Amikor pedig bekeverték a Limp Bizkit vs. The Prodigy Rollin’ Voodoo People (Pendulum Remix) számát, még a jeges italok is kiolvadtak.

Aetrigan

Az első napon már három színpad közül szemezgethettek a fesztiválozók. A Nagyszínpadot a debreceni Aetrigan szedte darabjaira. Ütős HC számaikat szokásos, energikus előadásmódjukban élvezhettük. Őket az Irie Rocktrio, majd a The Idoru követte. Később az Irie Maffia Soundsystem hozta el a fesztiválra a reggae világát. Dermot és Jumo Daddy bakelitről kevert reggae/dancehall riddimjeire MC Columbo énekelte a ragga szövegeket. A formáció nagy tömeget mozgatott meg eleven zenéjével. Végül a Hősök hip-hop formáció zárta az estét. Friss számaik közé becsempésztek pár régi tracket is, ilyen volt például a Mindörökké, az OSG vagy a Betűzdel. Igazi csemege pedig az Éjszaka volt, amit MC Columboval közösen adtak elő. A Nagyszínpad ezzel a kiváló előadói felhozatallal magasra tette a lécet a második nap számára. Meglátjuk, sikerül-e átugrani.

Mc Columbo

Ezalatt a Partyszínpad se kímélte hallgatóságát. Bár a debreceni Rosszcsont zenekar a kiírtnál később lépett fel, megérte várni rájuk. Közkedvelt dalaikat ők sem hagyták otthon, de a Banán Joe és a Lóbálom között helyett kapott még egy NOFX szám is. Később Busa Pista és a Hírwevők együtt késztették csápolásra az összegyűlt tömeget. De a sor még itt javában nem ért véget. Vagy mégis? Egy villanás, majd minden elsötétlett a színpadoknál. A Partyszínpad csenddel várta az odatévedőket a beígért muzsika helyett. Hogy ez változott-e hajnalhasadásra, nem tudom, utamat inkább a buszmegálló felé vettem. Nem árt rápihenni a második napra…

Kexx

Kexx Fesztivál – 0. és 1. nap, Hajdúböszörmény, 2011. augusztus 4-5.

A fotókat a szerző készítette.