Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kexxszuális élmény

Kexx Fesztivál – 2. nap

Punnany MassifIdén nyáron nem kényeztet el minket az időjárás, így fontos, hogy kihasználjuk a napsütéses órák számát. Szombaton ennek egyik legjobb módja a Kexx Fesztivál meglátogatása volt. A jó idő kedvezett a versenyeknek és a koncerteknek egyaránt. Csak az italok melegedtek fel túl hamar.

Az első Kexx Fesztivál második napján már kora délután szép tömeg gyűlt össze a skate pályánál, ami a BMX- és gördeszkaversenyek végeztével fokozatosan sodródott át a Fürdőkertbe. Ám közel sem az egész: az utolsó naphoz érkezve kissé megfogyatkozott a fesztiválozók társasága. Annak ellenére, hogy a zenei paletta egy kis hajdúsági fesztiválhoz mérten elég korrekt volt, mégis kevés embert mozgatott meg. Sötétedésig csak páran lézengtek a színpadoknál, aztán ahogy hűlt az idő, úgy nőtt a népsűrűség.

Skafunderz

A visszafogottan induló estét a Nagyszínpadon fellépő Skafunderz zenekar pörgette fel egyszer, kétszer, háromszor, négyszer. A ska zenétől nyüzsgő tömeg nagyot bulizott a fáraókkal és gengszterekkel. A repertoárból persze nem hiányzott a Lay Anna sem. Ráczékat a Punnany Massif váltotta Live felállásban, így Rendben Man és Wolfie mellett még hét zenész tette tiszteletét a színpadon. Igazi élmény volt a Csönded vagyok, a Főnök vagy a Más ágyában című számaikat így hallani. Az i-re a pontot pedig We Plants Are Happy Plants (WPAHP) tette fel. Lendületes zenéjével egy rendkívüli elektronikus utazásnak lehettünk részesei.

Punnany

A Partyszínpad fellépői felhozatala a záró estén eléggé sokszínű volt. A Szükségállapot punk zenekart a Kötelező Közhelyek ska-punk formáció követte, majd az RH Crew Dj set fogott kézen minket, hogy ruccanjunk el vele az underground zene világába. Itt csápoltunk a Street Royal-ra. Siska Finuccsinak is sikerült masszív tömeget megmozgatnia. Akár “holnap hajnalig” elhallgattuk volna. Trackjei közé tűzdelt acapellái hangos üdvrivalgásokat váltottak ki, melyet ő így konstatált: “ritka perverz brigád vagytok”. Folytatásként pedig Giocator szedte szét a sátrat. Pörögtek a törtütemek, zakatolt a drum ‘n’ bass.

Siska

Egy fesztivál végére érve elgondolkodik az ember, hogy jó volt-e, és ha igen, mennyire. A Kexx jó volt, ez nem vitás, de nem eléggé. Remek előadók léptek fel, és az igazán színes zenei felhozatal is dicséretet érdemel. Valami azonban mégis hiányzott: az emberek. Talán az időzítéssel volt a baj, vagy esetleg a fiatalok már kibulizták magukat a Campus Fesztiválon. Bárhogy is legyen, a látogatók száma a sporteseményekéhez képest csekély volt. Bár a BMX- és gördeszkaversenyeket számos érdeklődő nézte végig (ami nyilván annak is köszönhető, hogy ezeket ingyenesen lehetett megtekinteni), létszámuk a Fürdőkertben lecsökkent. Reméljük, ez a helyzet jövőre megváltozik, hisz kevés az olyan nívós hazai rendezvény, ahol a jó zene és az extrém sport ilyen jól megfér egymás mellett.

Kexx

Kexx Fesztivál – 2. nap, Hajdúböszörmény, 2011. augusztus 6.

A fotókat a szerző készítette.

Hozzászólások

  1. Nem is tudtam hogy cikkeket írsz! Szupcsi lett, tetszik, gratula, így tovább 🙂
    Csak azt sajnálom, hogy a régi Kottákat nem említetted, ha már Fürdőkert 😉

  2. sajnos több tartalmi hiba van benne, legközelebb kérdezz, ha nem ismered a fellépőket. buzzlight nem volt, prodee pedig a giocator után volt.

  3. A hibák javítva, köszönjük az észrevételt. – A cikk írója nyilván nem a felkészültség hiánya miatt írta a dolgokat helytelenül, hanem mert a kérdéses dolgokon épp nem tudott jelen lenni.

A hozzászólások le lettek zárva.