Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ez kérem sport! Extrém sport!

Sportesemények a 2011-es Kexx Fesztiválon

KexxA Kexx Fesztivál új koncepcióval várta az ifjúságot. A szokásos zenei fesztivál mellett extrém sportversenyeket kínált az érdeklődők számára. A szervezők a zenei igények kielégítésén túl igyekeztek az országban élő gördeszkások és BMX-esek, és e sportágak piaci szereplői között is kialakítani egyfajta kapcsolatot.

A Kexx-en a könnyűzene mellett extrém sport versenyek is zajlottak két sportágban, azon belül is két kategóriában. Így BMX amatőr, BMX profi, gördeszka amatőr és gördeszka profi versenyeken vehettek részt a sportágak képviselői. A nulladik nap bemelegítő jellegű volt. Folyamatos volt a jammelés, ismerkedés a pályával, ami a versenyhez ki is lett bővítve pár új elemmel: fun box-szal, spine-nel, quarter pipe-pal és egy három méteres gyorsítóval. Az első nap minden kategóriában lezajlottak a selejtezők, a második nap pedig a döntők következtek.

Kexx

Napról napra egyre több érdeklődő figyelte a pálya széléről, mit is tudnak a srácok. Voltak, akik hazafelé tartó útjukat szakították meg, és a kerítés rácsain keresztül kukucskáltak. A verseny még a laikusok számára is izgalmasnak ígérkezett. Látványos trükköket mutattak be a srácok.

Kexx

Érdeklődőkben és lelkes versenyző fiatalokban tehát nem volt hiány. A második nap sem csak a döntő miatt volt érdekes, hanem azért is, mert ekkor zajlott az In Flames Graffiti Jam. A vasúttól pár méterre húzódó falakat színes graffitik díszítették. A változatos munkák között voltak blokkbetűk kiemelve inline-nal, de akadtak látványos rajzok is.

Graffiti-verseny

Az eredményhirdetés végül késő délután történt meg. Amatőr gördeszka kategóriában harmadik helyezett Bertóthy Zoltán lett. A második Béres Robin szépen adott be egy nollie noseslide-ot. Az első helyezett Nagy András lett, akinek kickflip 50-50 grind trükkje mellett nem mehettünk el szó nélkül. Amatőr BMX kategóriában a harmadik helyezett Unoka Gábor, a második Gál Tamás, az első pedig Henc Roland lett. Profi gördeszka kategóriában harmadik helyezést ért el Macsu Ferenc. A második Fehér Attila csak úgy szórta a trükköket – volt köztük no comply és late flip is. A dobogó tetejére Bachman Márk állhatott, aki szintén formában volt, és hogy ezt bizonyítsa, adott is egy benihaná-t. Profi BMX kategóriában a harmadik Németh Kevin, a második Szabó Konrád, az első pedig Ajkay Ádám lett.

A következőkben az eseményről készült képgalériánkat tekinthetitek meg:

[smooth=id:33;]

Kexx Fesztivál
, Hajdúböszörmény, 2011. augusztus 4-6.

A fotókat a szerző készítette.