Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Lemenni Alfába

Alfa és Omega Kávézó – Debrecen

Alfa és Omega Kávézó - DebrecenMi más eshetne jobban egy energiaapasztó szeminárium után, mint némi koffein? Az Alfa és Omega Kávézó remek feltöltődési lehetőséget kínál különlegességeivel, bőrkanapéival, wifi-kapcsolattal és néhány kedves bamba hallal. Különleges előnyei közé tartozik még a füstmentes levegő – megéri lemenni Alfába!

Ne csüggedjen, aki a Debreceni Egyetem főépülete melletti templom körül sétálva először csak a kedvezményes fénymásolási ajánlatot veszi észre – ha nagy cégérek nem is hirdetik, az alagsorban egy kellemes atmoszférájú kávézó várja az arra látogatókat. Ennek titka a rusztikus jellegű pult és a fehér bőrkanapék vibráló harmóniája, akváriumban mélázó halak, és ami egyelőre még ritkaságszámba megy a vendéglátói-ipari egységek körében: a tiszta levegő. A dohányzók ennél a mondatnál talán már le is mondtak a frissítő feketéről, pedig közéjük tartozván mondhatom, füstmentes környezetben hörpölni a kávét ugyanolyan kellemes. Különösen, ha hatvan forintért extra ízélményhez is juthatunk – espresso, café latte, cappucino, bármilyen típusú élénkítő lehet karamellás, mogyorós vagy akár kókuszos aromával tuningolt.

Kényelmes bútorok

Szerencsére nem fog az uzsonnánk rovására menni, hiszen az árak barátságosak. Igaz ez a hely kínálatának másik nagy szektorára, a koktélokra is. Ahogy a kávéház honlapján olvashatjuk, a ’koktél’ szó hallatán az ember szinte első gondolata: „ez drága lesz”. A folytatásban előítéleteink leküzdésére buzdítanak, amiben az árlista valóban csak támogatni tud bennünket. Aki ezek után kedvet kapna egy átmojitozott estéhez, ügyeljen, mikor lát hozzá, ugyanis a hely nyitva tartását illetően nemrég változtatások léptek érvénybe. A kapuzárás időpontja este tíz óráról nyolc órára módosul, visszahúzva ezzel azt a nagylábujjat, amivel eddig a kocsmai körök szélén tapogatózott.

A pult

Egyetemistaként óhatatlanul is utunkat állják olyan ügyek, teendők, amelyek elintézéséhez számítógép és internet szükségeltetik. Manapság persze sokaknak egyik tényező sem okoz gondot, ám ha valamiért úgy adódna, hogy mégis, akkor az Alfa és Omega három asztali géppel és korlátlan wifivel járul hozzá a megoldáshoz. Annak se kell messzire mennie, aki a papírformátumhoz ragaszkodik, néhány lépésnyire ugyanis egy fénymásoló üzlet várja szolgáltatásaival az intézkedőket. Ennek az egyébként remek párosításnak a hátránya leginkább vizsgaidőszakban, a jegyzetek vadászszezonjának hónapjaiban mutatkozik meg. Az a néhány lépés sajnálatos módon szűkösnek bizonyul a fénymásoltató tömegnek, így néha bizony szó szerint befolynak a kávéházba a szorgosan anyagokat gyűjtő diákok.

A belső tér
Szerencsére a vizsgák még messze vannak, így a kávézás egyelőre még nem létfenntartás, hanem kikapcsolódás. A nyugalom és a hely mindenesetre már adott. Még néhány koktél is belefér – csak figyeljünk a nyitva tartásra!

Alfa és Omega Kávézó, 4032, Debrecen, Egyetem tér 2.

Hozzászólások

  1. Igen, remek kis hely, a korai zárás épp ezért kissé lehangoló – tudom, hogy még a kávézós is ember, de egy “este összeülünk kicsit beszélgetni” típusú dolgot nem könnyű a nyolc órához igazítani, legalább egy vagy két nap lehetett volna meghagyni a 10-es zárást…

  2. Köszönjük szépen az észrevételt a nyitva tartással kapcsolatban! Az az igazság, sokáig kísérleteztünk, hogy érdemes nyitva tartani a kávézót. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy este 10 után nem vagy csak ritkán jönnek Vendégek. Ha nagyobb lenne az igény a hosszabb nyitva tartásra, nem tanakodnánk sokat, nyitva lennénk. Reméljük, hogy egyszer eljutunk idáig is. Addig is sok szeretettel várjuk kedves Vendégeinket az jelenlegi nyitva tartás szerint! Üdvözlettel: Alfa és Omega Kávézó

A hozzászólások le lettek zárva.