Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Babos kendő, Rómeó Vérzik és mókuskodás

Hegyalja Fesztivál – 3. nap

Rómeó VérzikAz éjszakai sátorbeázását sikeresen elkerültem. A hatalmas szélnek köszönhetően egy jóféle sárkányeregetést hajtottam végre a takarófóliával, de megérte, hiszen egy csepp eső sem jutott be a vackomba. Igaz, levegő se sok. Ennek köszönhetően ötórai kelés. Barátaim szerencsére már egy órája fent ordibáltak, de az is lehet, hogy le sem feküdtek. Hosszú lesz így ez a nap.

Korán van, fel kéne frissülni, így elindulok egy kis frissítőt ledönteni a bejáratnál lévő italkimérő egységbe. Érdekesek az ilyen helyek: mivel úgy alapból kevesen lézengenek a fesztiválon, így nálam itt, ebben a korai órában jött meg a feszthangulat. Jó cimborák, új ismerősök, hideg ser, sok-sok ökörség és bömbölő zenegép. Jogosan mondhatjátok, hogy ezt egy kocsmában is meg lehet kapni, de ott nem adnak karszalagot és a biztonságiak se tapiznak rendszeresen végig. Ennek is megvan a varázsa.

Hegyalja

A reggeli hűsítő és a hasgörcsöt okozó röhögések után ébresztőzuhany, majd kajavadászat. Miután lelőttem a csemegepultból harminc deka parizert, mellé pedig az elmaradhatatlan zsemlét, a sátram felé venném az irányt, de sajna a városban megint elkap Robi bácsi és kötelező jelleggel időjárásügyi szaktanácsokkal lát el: Várjál kicsit fiam, mit is akartam? Aha, szóval a mókusok száma hárommal nőhet a nap folyamán, akik akár erődtüzet is okozhatnak, ezért javasolt nagy mennyiségű sör felhalmozása oltás céljából. Az egy emberre jutó fenékmutogató lányok száma dinamikusan növekedni fog, vigyázzanak a frontra érzékenyek, be is veszem a gyógyszerem.” Csatt, ki is dőlt. Én is megpihenek hát sátram tűzforró katlanjában.

Beatrice

Pont jó időben pattantam ki a privát kétszáz fokos poklomból, hiszen a Beatrice készülődik a nagyszínpadon. Kíváncsi voltam, hogy Feró mit tud nyújtani egy fesztiválon, mivel eddig még csak kisebb koncerteken hallottam. Egyszerűen… egyszerűen… slágerözönt. XX. század kezdésnek, majd pedig üvöltöttek a Nagyvárosi farkasok, kicsivel később jöttek Azok a boldog szép napok, aztán egy kis pancsi a strandon, hiszen végre itt a nyár, a vége felé pedig munkáztunk nyolc órában. A koncert mindössze egy rakás – sőt túl sok – sláger negyvenöt percben, ráadásul a számok között is sok a duma, és az is javarészt a szexről szól. Lehet, hogy Feró kompenzálni akar valamit? Amúgy a koncert jól szól, befigyel a babos (nyak)kendő is, csak kár, hogy a csótány az utóbbi időben ennyire kiárusította magát a médiának. Ilyen ez a világ: még a csótányokat is megveszik. Szóval Feró egy kicsit hiteltelen, de mindegy.

Rómeó Vérzik

Szerencsémre ezután egyből kezdődött a Rómeó Vérzik. A srácok kitettek magukért, eddig ez a legjobb az összes buli közül. Teljes harci díszben nyomatják a feszes tempójú számokat. Nem is lehet túl sokat hozzátenni ehhez. Pontos és húzós dob, mélyen búgó, a számoknak feneket adó basszus, hibátlan gitár riffek és tekerős szólók, meg persze a karcos ének. Nem is kell több, a közönség tűzben ég, miközben Rómeóék vért izzadva és a húrokat nem sajnálva zúznak a színpadon. Kedvem is támad lehúzni a próbaterembe, hogy erőszakot kövessek el a gitáromon, de még hátra van a szombati nap, úgyhogy ez várat magára. A társaság nyüstölésére nyomás Alvinra.

Rómeó Vérzik

Cuki kis mókuskodás ez, és lehet, sőt biztos, hogy komoly és tartalmas szövegei vannak a zenekarnak, de nekem ez túl steril és műpunk, a közönség mindenesetre szereti, szép számmal gyűltek itt össze. Tarajos kevés van, számuk nullához közelít. Divat-punk lett ez a zene, de legalább pénzük lehet belőle: meglepődtem, hogy a dobosnak egy almás laptopról ment a fülébe a metronóm. Aki viszont kevésbé kritikus a zenekarral szemben, az kizúzhatta magát. Voltak itt gyors számok és vad pogók, wall of death és circle pit is. De minden véget ér egyszer, úgyhogy meglestem mi a helyzet a sátramnál.

Hegyalja

Meglepetés! Telekszomszédom és jó haverom négykézláb, egy birodalmi lépegetőt utánozva adja ki magából mindazt, amit egész nap betolt. Elég rosszul van szegény, úgyhogy többen is pátyolgatjuk, ezért nem érek oda a 30Y-ra, pedig jó az, de már láttam párszor, a gyerekfelügyelet pedig fontosabb. Hébe-hóba idehallik a Depresszió is. Tuti mindenki ugrál, mintha kötelező volna. Havert végre stabil oldalfekvésben sikerül beimádkozni a sátrába, úgyhogy lehet menni borozgatni. Eléggé lapos kint a hangulat. Míg a korábbi feszteken tele voltak Tokaj utcái, most csak hébe-hóba löknek meg vállal – amúgy ez a létszám jellemző az egész bulira, lehetnének többen is. Gondolkodtam a Biohazardon, de mivel nem ismerem őket, így minek írjak badarságokat nektek. A hajnali ötös kelés amúgy is megtette a magáét, úgyhogy be a sátorba, és éjfélkor már szunya, mint akit agyoncsaptak. Felőlem aztán atomot is robbanthattak volna. Folyt. köv.

Hegyalja Fesztivál – 3. nap, Tokaj-Rakamaz, 2012. július 20.

A fotókat a szerző készítette.

Hozzászólások

A hozzászólások le lettek zárva.